Totodată, se urmăreşte popularizarea regulilor şi măsurilor de prevenire în domeniul situaţiilor de urgenţă din cadrul campaniilor naţionale „F.O.C. – Flăcările Omoară Copii”, şi „R.I.S.C. – Siguranţa NU e un joc de noroc”.
Inspectorii de prevenire le vor explica elevilor importanţa şi utilitatea Numărului Unic European 112 şi modul corect de apelare, dar şi cum trebuie să se comporte într-o situaţie de urgenţă.
Numărul unic european de urgență 112 reprezintă sistemul tehnic și organizațional al recepționării și transmiterii apelurilor de urgență pentru asigurarea asistenței imediate în situații în care este periclitată viața, integritatea ori sănătatea cetățeanului, ordinea publică, proprietatea publică sau privată ori mediul.
Numărul pan-european de urgență „112” a fost creat în 1991, iar din luna aprilie 2005, Sistemul Național Unic pentru Apeluri de Urgență 112 a devenit operațional în toată România.
Din 2008 acesta poate fi apelat de pe orice telefon fix, telefon public sau mobil
112 este un număr comun pentru toate cele 27 de ţări ale Uniunii Europene, fiind utilizat pentru a contacta gratuit serviciile de urgenţă.