Alte 200 de hectare de teren agricol din 14 localități au fost afectate în urma unor incendii de vegetație uscată produse în ultimele 24 de ore. Utilizarea focului deschis pentru distrugerea resturilor vegetale sau a vegetației uscate a provocat, în cursul zilei de marți, 17 incendii. Pompierii militari de la Detașamentul Dorohoi, Gărzile de Intervenție Ștefănești și Trușești, precum și Punctului de Lucru Darabani, dar și voluntarii din Avrămeni, Albești, Dângeni, George Enescu, Ungureni, Trușești, Coțușca, Brăești, Dorohoi, Darabani, Albești, Corlăteni, Mihălășeni și Păltiniș au depus un efort considerabil pentru a opri propagarea flăcărilor.
Vă reamintim că incendierea vegetației uscate este INTERZISĂ pentru că poate pune în pericol viața oamenilor, poate distruge habitatul unor animale, poate afecta gospodăriile, locuințele, rețelele de electricitate, pădurile sau culturile agricole. Vântul contribuie la propagarea flăcărilor, iar dacă incendiile se manifestă aproape de locuințe, pericolul este și mai mare.
Protejați-vă viața și proprietatea și nu uitați că prin incendierea vegetației uscate și a gunoaielor se poluează și mediul înconjurător.