InternationalStiri

INTERNATIONAL | Joburile pentru care românii iau de patru ori mai mulţi bani în Marea Britanie decât aici

La 1 ianuarie 2014 s-au ridicat restricţiile impuse românilor pe piaţa muncii în Uniunea Europeană. În prezent, britanicii recrutează din România preponderent asistenţi medicali, infirmieri şi personal hotelier. ECONOMICA.NET a comparat salariile oferite românilor cu aceste calificări de către angajatorii din Marea Britanie şi cu cele câştigate de români în ţară. Iată ce a rezultat.

ECONOMICA.NET vă spune ce profiluri de români caută acum britanicii în România şi ce salarii li se oferă acum românilor în Marea Britanie în comparaţie cu cât câştigă aici.

Asistenţii medicali şi infirmierii români sunt ofertaţi acum în Marea Britanie cu salarii nete lunare de cel puţin patru ori mai mari decât cele încasate în România. Recepţionerii români câştigă de cel puţin şase ori mai bine în Marea Britanie decât aici. Detaliile şi mai ales condiţiile în care li se oferă aceste salarii, în continuare.

Asistenţilor medicali generalişti români li se oferă de la 2.111 de euro net lunar în sus, în Marea Britanie. În România, un asistent medical care lucrează într-o secţie de Neurologie a unui spital de stat câştigă în jur de 488 de euro net, pe lună.

O firmă de recrutare caută 50 de asistenţi medicali generalişti din România dispuşi să muncească în clinici private din Marea Britanie.
Românii vor lucra în clinici private care oferă îngrijiri paliative, asistenţă persoanelor cu disabilităţi fizice şi/sau mentale, precum şi asistenţă postoperatorie pacienţilor.

Posturile ofertate românilor sunt localizate preponderent în Essex, Suffolk, MidSussex, Devon, Exeter, Norfolk.

Angajatorii britanici ofertează românii cu salarii nete lunare care pornesc de la circa 2.111 de euro şi depăşeşc 2.878 de euro, pentru 40 de ore de muncă pe săptămână.

Te califici pentru un loc de muncă în Marea Britanie dacă ai diplomă de asistent medical generalist, ai cel puţin trei luni experienţă de muncă în domeniu, ai cunoştinţe cel puţin medii de limba engleză şi nu ai cazier.

Sunt avantajaţi la angajare candidaţii care au experienţă în secţiile de Neurologie, Psihiatrie, Geriatrie, Îngrijiri Paliative.
Românii selectaţi pentru posturile vacante în Marea Britanie vor avea asigurată contra cost cazarea.

Detalii despre posturile vacante acum în Marea Britanie găsiţi aici. 6 februarie este ultima zi în care angajatorii primesc CV-uri pentru posturile vacante.

Spre comparaţie, asistenţii medicali generalişti care lucrează în secţia de Neurologie I a Spitalului de Recuperare din Cluj au câştigat în 2013 în jur de 2.200 de lei pe lună, conform informaţiilor publicate pe site-ul oficial al unităţii.

Citeşte şi Cum vă pot înşela firmele de plasare de muncă în străinătate. Iată cele mai frecvente abuzuri

Infirmierilor români li oferă de la 1.211 euro net lunar în Marea Britanie ca să îngrijească bătrâni. Într-un spital public din România câştigă în jur de 288 de euro net lunar.

O firmă de recrutare caută 50 de români dispuşi să muncească în clinici de psihiatrie, clinici de recuperare postoperatorie şi reabilitare, azile de bătrâni, clinici care oferă îngrijiri paliative, în sudul Marii Britanii: în Devon, Bath, Glasgow.
Angajatorii englezi caută români care au experienţă în domeniul asistenţei sociale, al îngrijirii persoanelor cu dizabilităţi, au făcut voluntariat sau au avut în îngrijire oameni cu astfel de probleme.
Românii interesaţi de aceste locuri de muncă trebuie să fie sănătoşi, sociabili, amabili, răbdători şi să fie clinic sănătoşi.
Sunt avantajaţi la angajare românii care au cursuri de Crucea Roşie, de masaj sau reflexoterapie, au diplomă de infirmier sau au urmat specializări precum Asistenţă socială, Pedagogie, Psihologie.

Angajatorii ofertează românii interesaţi de aceste joburi cu salarii nete lunare care încep de la 1.211 de euro  pentru candidaţii fără calificare şi fără experienţă, şi ajung la circa 1.304 euro pentru cei calificaţi.
Românii vor lucra 40 de ore pe săptămână, vor avea contracte de muncă pe cel puţin un an, cu posibilitate de prelungire şi vor putea face şi ore suplimentare plătite.
Cazarea românilor selectaţi pentru posturile vacante în Marea Britanie este asigurată contra cost.

Până pe 6 februarie se primesc candidaturi pentru locurile de muncă vacante în Marea Britanie. Detalii găsiţi aici.

Spre comparaţie, o infirmieră care lucrează la secţia Neurologie I a Spitalului Clinic de Recuperare din Cluj a câştigat sub 1.300 de lei (circa 288 euro) net în 2013, în timp ce o îngrijitoare care lucrează în aceeaşi secţie a fost remunerată cu mai puţin de 1.100 de lei (244 euro), conform informaţiilor publicate de site-ul unităţii.

Salarii cuprinse între 1.650 de euro net lunar şi 1.950 de euro net lunar pentru românii necalificaţi care vor să îngrijească bătrâni în Marea Britanie.

O firmă de recrutare caută cupluri de români care au cunoştinţe medii de limba engleză şi care vor să îngrijească bătrâni în azile private din oraşele Devon şi Walsall. Experienţa în domeniu nu este o condiţie obligatorie la angajare, cele două azile din Marea Britanie oferind gratuit pregătire profesională specializată românilor selectaţi să lucreze acolo. Candidaţii cu experienţă în domeniu sunt avantajaţi la angajare, spun recrutorii.
Angajatorii britanici ofertează românii cu salarii nete lunare curpinse între aproape 1.650 de euro şi 1.950 de euro, pentru un program de muncă de 45-50 de ore pe săptămână, atât în ture de zi, cât şi în ture de noapte.
Cazarea este asigurată de angajatori în camere duble din cadrul azilelor în care românii vor lucra, pentru aproape 330 de euro pe lună.
Agenţia de mediere pune la dispoziţia candidaţilor români avocaţi care să le verifice contractele de muncă încheiate cu angajatorul britanic. Taxa de mediere plătită de candidaţii români selectaţi să muncească în Marea Britanie se ridică la 250 de euro şi se plăteşte la semnarea contractului cu angajatorul britanic.
23 februarie este ultima zi în care angajorii primesc CV-uri pentru joburile disponibile în Marea Britanie. Detalii, aici.

Hoteluri de top din Marea Britanie angajează recepţioneri români pe salarii nete lunare de 1.500 de euro. Aici un recepţioner este ofertat în prezent cu mai puţin de 230 de euro net lunar.

O firmă de recrutare caută 200 de români care vor să lucreze în hoteluri şi restaurante din Marea Britanie.
Joburile disponibile acum în Marea Britanie cuprind o plajă largă de posturi: de la bucătari, cofetari, patiseri, ospătari, barmani, recepţioneri, cameriste, până la chef de partie, sous chef, head chef, executive chef.

Angajatorii britanici caută români cu cel puţin doi-trei ani experienţă în postul vizat, dobândită obligatoriu în restaurante de top, în hoteluri de 4-5 stele sau pe vase de croazieră. Pentru posturile de management şi din zona de front office, angajatorii caută români care vorbesc fluent limba engleză.

Angajatorii britanici oferă salarii care pornesc de la aproximativ 1.500 de euro net lunar pentru posturi de bucătar, ospătar, recepţioner, cameristă – cu cel mult trei ani experienţă de muncă. 

Pentru posturile senioriale şi de top management din hotelurile şi restaurantele care vor să angajeze români, angajatorii din Marea Britanie oferă salarii nete lunare cuprinse între 2.250 de euro şi 2.700 de euro. Printre joburile remunerate cu salarii cuprinse în intervalul 2.250 de euro şi 2.700 de euro se numără cel de chef de partie, sous chef, head chef, executive chef.

Se lucrează minimum 40 de ore pe săptămână iar orele suplimentare sunt remunerate.
Angajatorii le oferă românilor contracte de muncă întinse pe o perioadă de un an, cu posibilitate de prelungire, le asigură masa şi cazarea.

6 februarie este ultima zi în care angajatorii primesc candidaturi pentru aceste posturi.

Spre comparaţie, salariul lunar oferit în prezent, într-un hotel de trei stele din Braşov, unei recepţionere cu experienţă şi studii relevante în turism este de 1.000 de lei net (sub 230 euro), potrivit anunţului de recrutare care poate fi consultat aici.
De asemenea, un bucătar cu experienţă câştigă în România între 700 de euro şi 3.000 de euro net pe lună (funcţie de experienţa bucătarului şi de profilul restaurantului în care lucrează), în vreme ce un ajutor de bucătar cu experienţă este plătit în România cu salarii nete care variază între 250 de euro şi 550 de euro pe lună, ne-au spus recrutorii firmei Manpower.

Sursa:www.economica.net

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page