INTERNATIONAL | Carne expirată de 46 de ani, pusă în vânzare
Ghearele “istorice” se aflau printre alte pachete cu carne de pui expirată de acum câteva decenii. În tot acest timp, carnea a fost tratată cu diverse substanţe chimice, pentru a-i da aspect de carne proaspătă şi pentru a creşte greutatea pachetelor.
Carnea era adusă ilegal, din Vietnam, de traficanţi chinezi. Ghearele de pui sunt o delicatesă în China, iar preţurile de vânzare sunt destul de mari.
Prin injectarea cărnii cu diverse substanţe, un pachet de carne de un kilogram “creştea miraculos” la greutatea de un kilogram şi jumătate. Prin aceste practici, traficanţii reuşeau să obţină un profit suplimentar de 2.600 de dolari la tona de carne.
“Un miros extrem de greu putea fi simţit în întreaga zonă de procesare. După două minute, pur şi simplu nu mai puteai suporta, trebuia să ieşi”, a spus un oficial chinez, Li Jianmin, citat de agenţia de stat China Nouă.