Inovație și tehnologie în educație: Profesori botoșăneni participanți la cursuri Erasmus+ în Praga – FOTO
În perioada 2-6 decembrie 2024, prin Proiectul de Acreditare Erasmus+ a Inspectoratului Școlar Județean Botoșani, au beneficiat de formare continuă 18 cadre didactice de la școlile asociate în consorțiul coordonat de Inspectoratul Școlar Județean Botoșani (Școala Gimnazială Nr. 1 Blândești, Școala Gimnazială „Dimitrie Pompeiu” Broscăuți, Școala Gimnazială Nr. 1 Copălău, Școala Gimnazială Nr. 1 Cristești, Școala Gimnazială „Mihai Constantineanu” Dorobanți, Școala Gimnazială Nr. 1 Dumeni, Școala Gimnazială Nr. 1 Gorbănești, Școala Gimnazială „Gheorghe Popovici” Lozna și Școala Gimnazială Nr. 1 Mileanca).
Participarea cadrelor didactice la cursurile INNOVATIVE APPROACHES TO TEACHING, respectiv TEACHING IN THE AI AGE, desfășurate în Praga, Republica Cehă, a fost asigurată cu sprijinul financiar din cadrul Proiectului de Acreditare Erasmus+ cu nr. de referință: 2024-1-RO01-KA121-SCH-000209212, implementat de către Inspectoratul Școlar Județean Botoșani.
În vederea atingerii obiectivelor proiectului și a respectării calității implementării acestuia, pentru îmbunătățirea calității procesului instructiv-educativ, cursanții s-au implicat în activități specifice de pregătire, urmând ca, în următoarea perioadă, să realizeze activități de diseminare și de integrare în activitatea didactică a noutăților aflate la cursurile de formare.
În urma participării la mobilitate, cadrele didactice au dobândit noi competențe pedagogice în utilizarea tehnologiei digitale, au avut posibilitatea de a explora noi perspective educaționale, de a împărtăși idei cu profesori de la școli din alte țări ale Uniunii Europene și de a pune bazele unor viitoare proiecte Erasmus + sau eTwinning.
Această experiență educațională internațională subliniază angajamentul consorțiului coordonat de Inspectoratul Școlar Județean Botoșani față de formarea continuă a cadrelor didactice, sprijinind inovarea și calitatea în educație. Implementarea competențelor dobândite va contribui la dezvoltarea unui învățământ orientat spre nevoile elevilor dintr-o societate digitalizată și interconectată.