Nu mai dați foc vegetației uscate! Astăzi, trei case, printre care una aparținând unei persoane cu probleme locomotorii, au fost în pericol din cauza a două incendii de vegetație uscată, produse pe raza localitățiilor Carasa și Mateieni. Izbucnite pe câmpurile din apropierea localităților, incendiile au mistuit, în total, aproximativ 16 hectare și puțin a lipsit să ajungă la gospodării. Doar intervenția promptă a pompierilor din cadrul Detașamentului Dorohoi a făcut ca flăcările să nu ajungă la locuințe.
La Mateieni, intervenția continuă și la această oră. Pompierii depun eforturi considerabile pentru izolarea focarelor. Intervenția este îngreunată de vântul care bate cu putere, dar și de faptul că zona este greu accesibilă și nu se poate ajunge cu autospecialele.
Facem apel către cetățenii care dețin terenuri agricole să manifeste responsabilitate în ceea ce privește prevenirea incendiilor de vegetație uscată deoarece aceste evenimente pot pune în pericol locuințele, dar și viața cetățenilor.
Totodată, reamintim faptul că, potrivit standardelor privind bunele condiții agricole și de mediu ale terenurilor, arderea vegetației uscate și a resturilor vegetale este strict interzisă dacă nu se impune ca o măsură excepțională în cazuri de carantină fitosanitară, pentru prevenirea răspândirii unor boli sau dăunători specifici.Astăzi, trei case, printre care una aparținând unei persoane cu probleme locomotorii, au fost în pericol din cauza a două incendii de vegetație uscată, produse pe raza localitățiilor Carasa și Mateieni. Izbucnite pe câmpurile din apropierea localităților, incendiile au mistuit, în total, aproximativ 16 hectare și puțin a lipsit să ajungă la gospodării. Doar intervenția promptă a pompierilor din cadrul Detașamentului Dorohoi a făcut ca flăcările să nu ajungă la locuințe.
La Mateieni, intervenția continuă și la această oră. Pompierii depun eforturi considerabile pentru izolarea focarelor. Intervenția este îngreunată de vântul care bate cu putere, dar și de faptul că zona este greu accesibilă și nu se poate ajunge cu autospecialele.
,,Facem apel către cetățenii care dețin terenuri agricole să manifeste responsabilitate în ceea ce privește prevenirea incendiilor de vegetație uscată deoarece aceste evenimente pot pune în pericol locuințele, dar și viața cetățenilor.
Totodată, reamintim faptul că, potrivit standardelor privind bunele condiții agricole și de mediu ale terenurilor, arderea vegetației uscate și a resturilor vegetale este strict interzisă dacă nu se impune ca o măsură excepțională în cazuri de carantină fitosanitară, pentru prevenirea răspândirii unor boli sau dăunători specifici“, mesajul ISU Botoșani.