Important

FRUMUSETE | Vezi care sunt cele mai mari greseli pe care le faci atunci cand vrei sa slabesti!

Tii dieta si cu toate acestea nu ai reusit sa slabesti atat cat iti doresti? Ai tot incercat diferite diete de-a lungul timpului si parca nimic nu a mers? Ei bine, iata cateva dintre greselile care te-ar putea impiedica sa iti atingi telul.

1. Ideea de dieta

Expertii sunt de parere ca atunci cand esti la dieta iti impui restrictii care nu vor face altceva decat sa iti stimuleze apetitul, „poftele” cat si obsesia pentru mancare. Stresul nu te va ajuta sa slabesti. Inceteaza sa te gandesti ca esti la dieta, incerca in schimb sa constientizezi obiceiurile culinare care te fac sa iei in greutate. Fii constienta de faptul ca orice gustare in plus te ingrasa: daca iti incepi ziua cu o cafea mare cu lapte si zahar, daca obisnuiesti sa bei doua sau 3 pahare de vin, daca rontai intre mese, daca mananci atunci cand gatesti, daca mananci chipsuri sau floricele la film, atunci trebuie sa fii constienta de faptul ca toate aceste obiceiuri, adauga kilograme in plus.

In timp, invata sa elimini toate aceste mici tentatii si incearca sa te bazezi pe un program cat mai echilibrat si fix.
poza vin

2. Graba

Ne grabim si in viata si la masa. Iar daca in viata poti avansa sarind peste anumite etape, cand mananci, este bine sa nu te grabesti. Savureaza mancarea, mesteca pana cand mancarea solida devine aproape fluida si  ingaduie-ti placerea de a te bucura de senzatiile culinare. Vei digera mai bine si te vei satura mai repede.

3. Mesele

Nu sari peste mese, este o greseala. Studiile arata ca persoanele care sar peste micul dejun sunt mai grase decat cei care aleg sa manance dimineata. Ideea ca daca vei sari peste micul dejun sau oricare dintre mesele principale, vei reusi sa diminuezi numarul caloriilor ingurcitate, este gresita. In realitatea, aceste persoane sfarsesc prin a introduce mult mai multe calorii in alimentatie decat necesarul zilnic.

Asadar, este bine sa mananci trei mese pe zi. Incepe ziua cu un mic dejun sanatos care sa contina fibre si proteine: un ou fiert, o felie de paine de secara si faina neagra impreuna cu o jumatate de grapefruit, recunoscut calitatile lui. Acestea te vor ajuta sa te mentii satula pana la masa de pranz. Mai multe despre alimentele care te ajuta sa arzi grasimea, poti citi in articolul: “Mananci si slabesti“.
poza pranz sanatos

4. Lichidele

Cu exceptia apei, toate celelalte lichide au calorii. Fereste-te de alcool, smoothy-uri, sucuri carbogazoase, cafea cu zahar si frisca sau lapte. Ele aduc un aport considerabil de calorii. Bea, in schimb, multa apa, ceaiuri neindulcite in care poti adauga cateva felii de lamaie, sucuri de legume si sucuri naturale de fructe, insa cele din urma in cantitati mici (acestea contin fructoza, adica zahar).

5. Portii mari

Nu trebuie sa mananci mult. Orice aliment trebuie mancat cu moderatie, chiar si fructele si legumele. Pentru un pranz perfect nu ai nevoie decat de o bucatica de carne, nu mai mare decat palma ta si cateva linguri de legume sau salata.

Atunci cand alegi o salata pentru masa de pranz, opteaza pentru mai multe legume si mai putina branza si carne.

Exista convingerea ca daca mananci multe fruncte intr-o zi, vei slabi. Nimic mai gresit. Fructele sunt un desert si trebuie consumate ca atare. Daca mananci un kilogram de piersici sau portoclale, nu vei ajunge sa slabesti, dimpotriva.
poza salata

6. Constientizarea

Procesul prin care tu alegi sa slabesti trebuie sa fie unul asumat. Iti asumi acest proces doar dupa ce vei constinetiza greselile pe care le faci, cat si cum mananci. Monitorizeaza, o perioada, felul in care mananci, ce iti face bine si ce nu. Concepe un program asumat pe care sa il adopti pentru tot restul vietii.

poza dieta
Pe langa toate acesta, alege sa faci miscare, dormi suficient si corect. In timpul unui somn adanc corpul nostru produce leptina, un hormon care ne ajuta sa fim mai slabe.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page