Important

FRUMUSETE | 10 uleiuri naturale cu adevarat eficiente in produsele cosmetice

Industria cosmetica a acceptat dorinta femeilor de a se intoarce spre minunile naturii si, in ultimii ani, scot pe piata tot mai putine produse sintetice, bazandu-se tot mai mult pe eficienta ingredientelor naturale. Si au succes, pentru ca sunt eficiente, pentru ca nu au efecte adverse si pentru ca pielea noastra se simte confortabil in mainile protectoare ale naturii.

Diva Hair s-a documentat pentru tine si a construit un top al acestor ingrediente naturale, uleiuri si unturi, care au dovedit si dovedesc o forta grozava in a oferi tenului nostru perfectiunea mult dorita. Prezente in produsele cosmetice, aceste uleiuri isi intaresc fortele, iar companiile de cosmetice au grija sa modeleze formule cu eficienta sporita, care maximizeaza eficienta ingredientelor naturale. Iata topul 10 al uleiurilor naturale cele mai eficiente in intretinerea tenului tau:

 

Locul 10: ULEIUL DIN GERMENI DE GRAU

Recomandat pentru: ten uscat, ten matur, ten acneic

Avand un nivel foarte ridicat de antioxidanti si de vitamina E, uleiul din germeni de grau are capacitatea de a repara celulele pielii care au fost afectate de soare, poluare si o dieta mai putin sanatoasa. Reduce si ridurile, calmeaza arsurile solare si incetineste procesul de imbatranire. Tot uleiul din germeni de grau este folosit in produsele cosmetice care trateaza eczemele si psoriazisul, care calmeaza pielea inflamata, care reduc aspectul inestetic al vergeturilor sau cicatricilor. Continutul mare de vitamina E ajuta in hidratarea pielii, reducand mancarimile si disconfortul cauzat de tenul uscat si sensibil.

 

Locul 9: ULEIUL DIN MIGDALE


Recomandat pentru: ten uscat, ten matur, ten normal

Uleiul din migdale este un hidratant excelent, avand o compozitie similara cu uleiul natural pe care il produce pielea bebelusilor pentru a se hidrata. Uleiul din migdale este un tratament excelent pentru pielea uscata, eliminand senzatiile de mancarime, de uscare, iritatiile si roseata. Il gasim adesea combinat in creme de fata, in exfoliante sau in cremele pentru ochi. Este, de asemenea, un ingredient care ofera protectie solara pielii, fiind, astfel, un excelent luptator impotriva semnelor de imbatranire. Este, de asemenea, eficient in tratamentul cicatricilor si a vergeturilor.

 

Locul 8: UNTUL DE CACAO

Recomandat pentru: ten uscat, ten normal, ten matur

Untul de cacao este extras din semintele fructului arborelui de cacao, care se gaseste in America Centrala si de Sud. Pe langa aroma sa imbietoare – fiind un ingredient des folosit in aromoterapie, untul de cacao este ingredientul de baza si in multe lotiuni si uleiuri de bronzat. Hidrateaza pielea, ii ofera un aspect neted si catifelat. Tot untul de cacao se regaseste foarte des in sapunuri si in lotiuni pentru piele.

 

Locul 7: LANOLINA

Recomandata pentru: ten matur, ten uscat

Lanolina este, de fapt, grasime de oaie – seu, fiind o crema foarte uleioasa si bogata. Ca si la oameni, pielea oilor are pori care produc uleiuri care hidrateaza suprafata pielii. Aceste uleiuri au un efect puternic hidratant asupra pielii umane. Lanolina se regaseste in foarte multe produse cosmetice, mai ales in creme de fata si balsamuri de par. Lanolina mentine pielea hidratata si absoarbe din mediul inconjurator umiditatea necesara pentru hidratarea ei. Lanolina este extrem de bogata in lipide, de care au nevoie tenul uscat si cel matur

Eeste cel mai eficient tratament pentru buzele crapate, tot ea previne craparea lor, de aceea nu este de mirare ca este cel mai utilizat ingredient in balsamurile de buze. Este recunoscuta pentru faptul ca reduce durerile si iritatiile provocate de alaptare in jurul mamelonului, si poate trata cu succes eczemele.

 

Locul 6: ULEIUL DE JOJOBA


Recomandat pentru: ten gras, ten normal

Uleiul de jojoba este extras din arborele jojoba, si are un continut foarte apropiat de cel al uleiului natural produs de pielea omului: sebum. Specialistii spun ca uleiul de jojoba poate “pacali” pielea, care crede ca produce indeajuns sebum, echilibrand, astfel, productia de ulei. Este un ingredient foarte stabil in produsele cosmetice, nu isi pierde proprietatile, chiar si dupa un timp indelungat de depozitare. Este usor absorbit de piele, este non-alergenic si poate fi un tratament ideal pentru pielea de sub ochi, un demachiant excelent si un ingredient de baza in rujuri.

 

Locul 5: UNTUL DE SHEA

Recomandat pentru: toate tipurile de ten

Untul de shea este una dintre minunile naturii, o minune speciala. El este folosit de milenii de catre popoarele africane in ingrijirea pielii, in vindecare, dar si in alimentatie. Arborele de shea este considerat sacru, regina Nefertiti a Egiptului antic fiind cea care il folosea in intretinerea frumusetii ei, si care l-a facut faimos. “Shea” inseamna, de fapt, sacru. Contine multe grasimi nesaturate, multa vitamine E , D, A si alantoina. De aceea, untul de shea devine vital pentru o piele frumoasa, fiind recunoscut pentru faptul ca previne si combate ridurile, este antioxidant, se lupta cu inflamatiile, hidrateaza, stimuleaza microcirculatia sangvina, regenereaza celulele pielii si stimuleaza productia de colagen, trateaza taieturile si arsurile.

 

Locul 4: ULEIUL DE MASLINE

Recomandat pentru:ten tanar, ten normal, ten gras

Uleiul de masline este un alt ingredient minune in produsele cosmetice, fiind bogat in vitamine si antioxidanti. Astfel, regasim vitaminele A si E, polifenoli, cei care lupta cu imbatranirea pielii. Uleiul de masline contine si un hidratant puternic, scualen, care regleaza secretia de sebum. Clorofila, prezenta si ea in acest ulei, este eficienta in tratarea cicatricilor si vergeturilor. Uleiul de masline nu infunda porii, netezeste tenul si este folosit foarte des chiar si in exfoliante.

 

Locul 3: ULEIUL DE AVOCADO

Recomandat pentru: orice tip de ten

Daca ai piele patata de la imbatranirea tenului, de la soare sau pentru ca este sensibila, atunci uleiul de avocado te poate ajuta. Contine sterolini, eficienti in combaterea efectelor arsurilor solare, dar si a anumitor conditii precum psoriazis sau eczeme. Uleiul de avocado ajuta si in productia de colagen, iar continutul ridicat de vitaminele A, B, D si E, de potasiu, beta-caroten si lecitina ajuta pielea sa isi mentina elasticitatea si stralucirea. Proprietatile sale puternic antioxidante protejeaza circulatia celulelor albe de sange, ajutand pielea sa nu se oxideze. Avand si un continut mare de Omega 3, uleiul de avocado este si un bun factor de protectie solara.

 

Locul 2: ULEIUL DIN SEMINTE DE STRUGURI

Recomandat pentru: orice tip de ten

Uleiul din seminte de struguri este ideal pentru ingrijirea tenului, fiind foarte bogat in antioxidanti. Printre beneficiile acestui ulei asupra tenului se numara mentinerea elasticitatii, a unei complexitati uniforme, lupta eficienta cu imbatranirea. Pentru ca este un hidratant puternic, dar care nu astupa porii si ajuta in regenerarea celulelor, regasim uleiul din seminte de struguri in produse pentru orice tip de ten, dar si in produse care combat vergeturile sau alte semne inestetice ale pielii. Se absoarbe foarte repede in piele si contine renumitii flavonoizi, cei care inhiba reactiile alergice.

 

Locul 1: ULEIUL DIN SEMINTE DE SUSAN


Recomandat pentru: orice tip de ten

Venit din medicina indiana, uleiul din seminte de susan este regele uleiurilor, pentru ca aduna la un loc toate proprietatile celorlalte unturi si uleiuri: protejeaza pielea de soare, ajuta in regenerarea celulelor, ajuta in combaterea ridurilor, se absoarbe foarte usor, nu astupa porii, are proprietati antioxidante si hidratante, este potrivit oricarui tip de ten, chiar si celui cu probleme, are proprietati antibacteriene si este foarte usor de incorporat in produsele cosmetice. Uleiul din seminte de susan s-a dovedit a fi un ingredient minune in cosmetica, fiind eficient in intretinerea oricarui tip de ten.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page