EDUCAȚIE | SUBIECTE GRELE la SIMULAREA la MATEMATICĂ. Notele, pe 7 martie
Elevii de clasa a VIII-a au susţinut miercuri simularea examenului de Evaluare Națională la matematică. Subiectele au fost afişate la sediile instituţiilor de învăţământ unde s-au desfăşurat testările.
Participarea la testare este obligatorie, notele nu vor fi trecute în catalog, dar nici nu vor putea fi contestate. Rezultatele obţinute vor fi folosite pentru verificarea stadiului de acumulare a cunoştinţelor pentru elevii care, în iunie, vor susţine examenele propriu-zise şi care contează în proporţie de 75% pentru admiterea la liceu. Joi, 20 februarie, vor avea loc simulările la disciplina limba maternă.
Lucrările vor fi corectate în centre de evaluare, iar rezultatele finale vor fi afișate în 7 martie.
Vezi aici SUBIECTELE şi BAREMUL DE CORECTARE la matematică
La matematică, din conținuturile pentru simulare au fost exceptate următoarele teme:
– din capitolul Calcul algebric (rapoarte de numere reale reprezentate prin litere; simplificare; operaţii cu rapoarte (adunare, scădere, înmulţire, împărţire, ridicare la putere cu exponent număr întreg);
– capitolul Funcţii: inecuaţii şi sisteme de ecuaţii; rezolvarea în RxR a unor sisteme de ecuaţii, probleme cu caracter aplicativ care se rezolvă cu ajutorul sistemelor de ecuaţii
– din capitolul Punctul, dreapta, planul, semiplanul, semidreapta, segmentul de dreaptă, unghiul: calculul unor distanţe în interiorul corpurilor studiate
– din capitolul Corpuri geometrice – paralelipipedul dreptunghic, cubul; prisma dreaptă cu baza triunghi echilateral, pătrat sau dreptunghi; piramida triunghiulară regulată, tetraedrul regulat, piramida patrulateră regulată: desfăşurări; aria laterală, aria totală, volumul.
Rezultatele obţinute de elevi la simularea Evaluării naţionale pentru absolvenţii clasei a VIII-a sunt analizate la nivelul fiecărei unitati de învăţământ în care s-au desfăşurat simulările naţionale din anul şcolar 2013-2014, prin discuţii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, şedinţe cu părinţii, precum si la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătăţirea performanţelor şcolare.
Proba de matematică a examenului propriu-zis de Evaluare Naţională va avea loc în data de 25 iunie. Examenul va fi supravegheat video și anul acesta, iar camerele vor fi instalate și în sălile în care se descarcă subiectele, precum și în sălile în care se evaluează lucrările scrise.
Prezenţa la simularea probei de limba română de la evaluarea naţională a fost marţi de 95,63 la sută în Capitală, cea mai mare fiind înregistrată în Sectorul 3 unde 98,48 la sută dintre elevii de clasa a VIII-a au participat la test, potrivit Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB).
Testul s-a desfăşurat în intervalul 9.00 – 11.00, timp în care elevii au avut de rezolvat subiecte de nivel mediu, după cum anunţase în prealabil ministrul Educaţiei, Remus Pricopie.
DESCARCĂ SUBIECTE aici
Simularea evaluării naţionale pentru elevii clasei a VIII-a a început marţi cu proba scrisă la limba şi literatura română, urmată miercuri de simularea la matematică, iar joi de cea la limba şi literatura maternă pentru elevii aparţinând minorităţilor naţionale. Potrivit calendarului simulărilor aprobat de Ministerul Educaţiei Naţionale, rezultatele vor fi afişate în data de 7 martie.
Elevii de clasa a VIII-a au intrat în febra examenelor. Marţi, ei au participat la simularea la Limba română, unde au avut de rezolvat două subiecte.
“Proba de marţi s-a desfăşurat normal. La simularea examenului au fost înscrişi 12.070 de elevi, prezenţa efectivă la proba de limba şi literatura română fiind la nivelul Capitalei de 95,63 la sută“, a spus purtătorul de cuvânt al ISMB Marian Banu.
El a mai spus că cea mai bună prezenţă a fost înregistrată în Sectorul 3, unde 98,48 la sută dintre elevii din clasele a VIII-a au fost prezenţi la test. A urmat Sectorul 6 cu 97,68 la sută, apoi Sectorul 4 cu 96,26 la sută, Sectorul 5 – 94,95 la sută, Sectorul 1 – 92,32 la sută şi Sectorul 2 – 94,03 la sută, a mai spus purtătorul de cuvânt.
Potrivit calendarului privind organizarea şi desfăşurarea simulării naţionale pentru elevii clasei a VIII-a, urmează proba de matematică în 19 februarie şi cea de limba şi literatura maternă în 20 februarie. Rezultatele testelor vor fi afişate în 7 martie.
Rezultatele obţinute de elevi la simularea evaluării naţionale vor fi analizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ, prin discuţii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, şedinţe cu părinţii, precum şi la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătăţirea performanţelor şcolare. Aceste rezultate nu vor fi trecute în catalog, potrivit Ministerului Educaţiei.
Examenele la limba română şi matematică de la evaluarea naţională pentru elevii clasei a VIII-a vor avea loc între 23 şi 25 iunie. Ca o noutate pentru acest an şcolar, la admiterea în liceu, ponderea mediei de la evaluarea naţională creşte la 75 la sută, faţă de 50 la sută cât a fost până acum, iar media notelor din ciclul gimnazial scade la 25 la sută.
Sursa: romaniatv.net