DVERSE | Cele mai populare remedii cu sare
Dacă te supără tusea, când te lupți cu răceala, gripa sau cu alte boli respiratorii, tratamentele cu sare te fac să te simți mai bine și te pun pe picioare într-un timp mai scurt.
Băile cu sare, gargara și inhalațiile cu soluție salină sunt metode simple pentru a alunga durerile de cap, de gât, de sinusuri, nasul înfundat și letargia specifică bolilor respiratorii. Poți folosi sare grunjoasă sau sare de Himalaya, pe care o găsești în magazinele cu produse naturiste.
Gargara cu apă sărată combate roșul în gât
La debutul răcelii, usturimile resimțite în zona gâtului sunt extrem de neplăcute. Acționează de la început și pregătește-ți o soluție salină. În 200 ml de apă pune o linguriță de sare. Amestecă bine până la diluarea cristalelor. Pe parcursul a 10 minute, fă gargară cu soluția aceasta și ai grijă să n-o înghiți. Repetă procedura de 3 ori pe zi, până ce durerea începe să cedeze.
Băile cu sare alungă răceala
Când răceala îți dă de furcă, hidratează-te bine și rezervă-ți mai mult timp pentru odihnă. Seara, după o baie sau un duș fierbinte, cufundă-ți picioarele în apă cu sare. Încălzește apa și toarn-o într-un lighean în care ai pus 2-3 mâini de sare. Ai nevoie de apă cât să-ți acopere gleznele. Ține picioarele în lichid până la răcirea acestuia sau măcar 15 minute. Apoi, șterge-te și pune-ți șosete groase.
Comprese cu sare contra durerilor de cap
Compresele cu apă sărată pot fi de ajutor. Pune într-o cană cu apă caldă 2 lingurițe de sare de masă, amestecă bine, îmbibă o compresă cu această soluție, aplic-o pe frunte și stai lungită 20-30 de minute, timp în care o lași să acționeze.
Inhalațiile cu apă salină îți desfundă nasul
Picăturile nazale cu apă sărată și inhalațiile te ajută să respiri mai ușor când au nasul înfundat. Amestecă o linguriță de sare în 200 ml de apă călduță și, cu ajutorul unei pipete, pune în fiecare nară câteva picături. Pentru inhalație, pune 2 linguri de sare de Himalaya într-un vas peste care adaugi 2 căni cu apă clocotită. Amestecă, apoi acoperă-ți capul cu un prosop și, stând deasupra vasului, inhalează aburii emanați, 10-15 minute.
Cura cu sare previne crizele de astm
Un tip de sare care-ți aduce un plus de minerale, oxid de fier, oligoelemente, accelerând procesele biologice, este sarea roz de Himalaya. Este recomandată și celor care suferă de afecțiuni respiratorii, precum astmul bronșic, angina pectorală, bronșita. Ține o cură de 30 de zile cu sare de acest fel. În 3 litri de apă fiartă și răcită dizolvă o mână de sare. În fiecare dimineață, pe stomacul gol, ia 2 lingurițe din această soluție și bea cu un pahar de apă.
Info
Rănile superficiale se cicatrizează mai repede și nu riscă să se infecteze dacă le speli cu apă caldă în care ai pus puțină sare.
Sursa: clickpentrufemei.ro