DIVERSE | Vinul roșu te poate scăpa de cancer!
Un studiu recent a arătat că există o legătură strânsă între cancer și vinul roșu. Este vorba despre efectul pe care băutura îl are asupra cancerului, datorită unui compus care se găsește în struguri.
Acest compus, numit resveratrol, este cunoscut și pentru alte beneficii asupra sănătății, mai ales asupra afecțiunilor cardiovasculare. Așadar, cercetătorii au descoperit că resveratrolul poate să acționeze asupra celulelor canceroase și să le facă mult mai sensibile la tratamentele cu radiații. În urmă experimentelor efectuate, două proteine din celulele tumorale au dispărut în proporție de 97% după ce au fost afectate re resveratrol și apoi supuse tratamentelor cu radiații.
Cercetările arată că prin consumul moderat de vin roșu poate fi prevenit accidentul vascular cerebral, diabetul zaharat de tip II și cancerul. Principalul său ingredient activ, resveratrolul, scade riscul de îmbătrânire celulară și alte efecte negative cauzate de radicalii liberi. În plus, vinul roșu conține vitamine și minerale care susțin funcționarea corectă a sistemelor principale ale organismului.
Vinul roșu este o băutură alcoolică care a făcut parte din sute de culturi timp de secole în întreaga lume. Este frecvent consumat în timpul sărbătorilor și ocaziilor speciale. Cu toate acestea, mulți oameni preferă să bea un pahar de vin roșu la masa de prânz sau la cină, în special în Europa de Sud. În ultimul timp, vinul roșu a devenit foarte popular, nu numai pentru gustul său, ci și pentru substanțele nutritive pe care le conține și care sunt benefice pentru sănătate.