Diverse

DIVERSE | VIDEO Poliția Rutieră din SUA a fost dotată cu tunuri

Titlul este real. Dar si continuarea. E vorba de tunuri cu aer comprimat care lanseaza dispozitive GPS in masinile care sunt urmarite. Este o metoda de test care isi doreste sa opreasca urmaririle in viteza mare care pot duce la accidente.

Am vazut cu totii in Fast and Furious, partea a doua, niste sisteme electrice care influentau sistemul electronic al masinii iar aceasta se oprea. Cam asa ceva au instalat pe masinile de patrula si agentii din St. Petersburg, Statele Unite. Insa tunurile nu trag cu dispozitive de imobilizare, ci cu transmitatoare GPS.

Autospeciala de patrulare are un tun dublu cu aer comprimat care este montat in grila frontala. Poate trage cu doua proiectile. Acestea sunt usoare si sunt invelite intr-o folie lipicioasa care este aderenta pe orice suprafata, metal sau plastic. In interior este un emitator GPS care poate transmite atat la sediu, cat si in masina, localizarea precisa.

Scopul acestui sistem este reducerea numarului de urmariri in viteza mare. Numai anul trecut au avut loc 26 de astfel de evenimente, soldate cu 17 accidente, iar in 2013 au fost 13 urmariri si 4 accidente. Pe viitor, se doreste renuntarea total la astfel de actiuni in viteza mult prea mare, fiind prea riscante, atat pentru agenti, cat si pentru alti participanti la trafic.

Asadar, aceste autospeciale vor urmari o masina care nu opreste la semnalele sonore si vizuale ale politiei, si daca aceasta va vrea sa fuga de lege, va primi in spate un proiectil cu emitator GPS. Ulterior, agentul de politie va incetini si va da prin statie localizarea masinii. Astfel, suspectul poate fi oprit mai tarziu, chiar cand este cu masina oprita, fara probleme. Pentru ca, un suspect care nu este urmarit de politie nu va alerga foarte tare si nu va pune in pericol viata celorlalti.

Acest sistem vine in completarea arsenalului politiei din america, ce consta in arme de foc semiautomate si automate, benzi cu ghimpi pentru spargerea anvelopelor masinilor suspecte, spray-uri paralizante si electrosocuri Taser. Acest sistem insa este unul pasnic, ce isi doreste sa nu faca victime si sa transforme urmarirea si arestarea unui suspect, din ceva agresiv si riscant, in ceva usor si sigur.

Ce parere ai? Crezi ca si Romania are nevoie de asa ceva?

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page