DIVERSE | Uleiul de ricin, aliat al frumuseții tale
De multe ori ingredientele simple sunt cele care aduc numeroase beneficii când vine vorba de îngrijirea pielii, dar și a părului. Un bun exemplu este chiar uleiul de ricin, produs la care apelează tot mai multe persoane în ultimul timp. Află din materialul nostru cum poți include uleiul în ritualul tău de înfrumusețare!
Conţinând multe minerale şi acizi graşi, uleiul de ricin este asociat cu frumuseţea, încă de pe vremea Egiptului Antic fiind folosit mai ales pentru îngrijirea părului, pielii şi pentru masaj (diluat cu un alt ulei vegetal). Probabil că frumosul păr al Cleopatrei ştia şi el secretele acestui lichid miraculos.
Cum îți poți îngriji pielea
Uleiul de ricin este bine tolerat de toate tipurile de piele şi de aceea îl putem folosi fără teamă drept remediu natural pentru variate probleme.
Petele pigmentare
Se masează zilnic zona cu petecauzate în special de afecţiuni hepatice, timp de 15 minute, până la obţinerea coloraţiei normale. Acest tratament este eficient, în cele mai multe cazuri, în câteva săptămâni.
Negii
Uleiul de ricin poate vindeca negii prin masarea zonei cu ulei de ricin. Tratamentul se face de două ori pe zi, câte un sfert de oră.
Pielea bătătorită
Pielea întărită de pe coate se poate unge cu ulei de ricin. Se aplică apoi, pe pielea bine înmuiată, o bucată de material din bumbac şi se ţine cel puţin o oră. Tratamentul se repetă în fiecare seară până când pielea îşi redobândeşte catifelarea.
În cazul bătăturilor, cât şi a pielii aspre de pe călcâie şi talpă, este bine să se ungă zonele afectate cu ulei de ricin. Apoi punem o pereche de şosete de bumbac, pe care le ţinem cel puţin 2-3 ore. Se repetă tratamentul în fiecare seară până la obţinerea efectului dorit.
Puncte negre
Uleiul de ricin se mai foloseşte împreună cu uleiul de jojoba pentru a curăţa porii şi a îndepărta punctele negre. Cele două tipuri de ulei se amestecă în funcţie de tipul de piele astfel: pentru ten normal se face un amestec din 1⁄4 ulei de ricin şi 3⁄4 ulei de jojoba, iar pentru ten gras, 1⁄3 ulei de ricin, 2⁄3 ulei de jojoba.
Cearcănele
Amestecă ulei de ricin cu puţin ulei de cocos şi masează zona de sub ochi, până se absoarbe în piele. Tratamentul aplicat zilnic va înlătura complet semnele oboselii de pe chipul tău.
Uleiul îți întărește unghiile
Dacă ţi se exfoliază sau se rup uşor, este indicat tratamentul cu ulei de ricin. Seara se şterge lacul de pe unghii şi se aplică ulei de ricin uşor încălzit. Se stă minim o oră cu uleiul pe unghii. Pentru ca tratamentul să fie eficient ar trebui urmat minim două luni. Aşadar înarmează-te cu răbdare.
Mai mult volum? Uleiul te poate ajuta!
Strălucire și volum
Ai senzaţia că părul tău şi-a pierdut din strălucire, creşte prea încet, are vârfurile despicatesau cade mai mult decât de obicei? Uleiul de ricin este din nou o soluţie ieftină şi la îndemână. Tratamentul pentru păr presupune masarea pielii capului cu ulei de ricin din abundenţă înainte de culcare timp de trei zile pe săptămână. Dimineaţa, după terapia cu ulei de ricin, părul se spală ca de obicei.
Gene mai lungi şi sprâncene conturate
Dacă vrei să ai gene mai lungi, soluţia poate fi tot uleiul de ricin. Se aplică pe gene în fiecare seară înainte de culcare, iar a doua zi de dimineaţă se spală cu grijă. Poţi folosi o periuţă de la o mascara mai veche pentru a aplica uleiul pe gene, după aproximativ o lună vei vedea rezultatele uimitoare.
Sursa: clicksanatate.ro