DIVERSE | Tratamente naturiste cu coji de ouă
Anumite tratamente naturiste cu coji de ouă se pote folosi în mai multe boli grave, precum: anemia, rahitismul, paradontoză, spasmofilie, fracturi, probleme la sudarea oaselor, osteoporoză, etc., dar inainte de a urma un tratament cu coji de ouă este bine să se consulte medicul personal.
Calciul natural este mult mai ușor de absorbit de către organism decât cel din medicamente, care pot da efecte secundare și se poate depune pe țesuturi (calcifiere). Tratamentele cu calciu din coji de ouă se poate folosi în mai multe boli grave, precum: anemia, rahitismul, paradontoză, spasmofilie, fracturi, probleme la sudarea oaselor, osteoporoză, sarcină și alăptare, bătrânețe, în convalescență, insuficiență paratiroidiană.
Înainte de a urma un tratament cu coji de ouă este bine să se consulte medicul personal. De exemplu, pentru tratarea spasmofiliei, medicii recomandă o cură de magneziu înainte de cura de calciu sau invers. În plus, ouăle de la găinile de țară sunt cele mai bune pentru a prepara un decoct cu coajă de ouă.
Tratamente naturiste cu coji de ouă – coaja de ou, doza ta de calciu natural și minerale absolut necesare pentru organism
Iar persoanele care au nevoie de calciu în dozaj mare, este bine să știe ca pentru a se absoarbe mai bine, se ia tratamentul mai des pe durata întregii zile. Sarea de mare facilitează absorbția calciului, dar și a magneziului în corp, deci o linguriță de sare de mare pe zi este absolut necesară.
Coaja unui singur ou conține 750-800 de miligrame de calciu absorbabil, plus multe alte minerale necesare organismului, precum fier, mangan, sulf, siliciu, zinc, cupru sau magneziu.
O rețetă foarte ușor de preparat se face zilnic cu un ou și suc de la o lămâie. Se ține 20 de zile cu pauză de 10 zile și se reia dacă este cazul. Se pune un ou de țară, crud și întreg, bine spălat într-o cană de cu seara. Peste se stoarce zeama de la lămâie și se lasă toată noaptea. Se ia tot ce rămâne pe fund, adică zeama de la lămâie cu calciul din coaja de ou. Oul se aruncă, iar zeama se consumă imediat, pe stomacul gol. De preferat să se amestece și o linguriță de miere. Mierea și lămâia ajută la asimilarea calciului în organism.
Un amestec bun pentru paradontoză, sarcină și alăptare, osteoporoză sau tulburări de creștere, este mierea cu coaja de ou. Se spală bine cojile de ou, se lasă la uscat 2 zile, apoi se mărunțesc și se macină bine cu o râșniță de cafea, pentru a se face ca o făină.
Se ia apoi o sticlă, care se va închide ermetic la final. Se pune o parte de coji de ouă, două părți de miere și o parte de suc de lămâie sau vin alb. Se amestecă bine și se toarnă în sticlă, se lasă la frigider 7 zile la macerat. Are valabilitate șase săptămâni. Se agită înainte de fiecare folosire și se ia cu apă sau ceai în timpul mesei, de trei ori pe zi. Se face 2-4 săptămâni și se reia după 1-2 săptămâni dacă mai este cazul.
Tratamente naturiste cu coji de ouă – coajă de ou, miere și nucă, sănătate curată
Se știe că mierea luată împreună cu nuca este un tratament foarte bun pentru persoanele care vor să pună câteva kilograme în plus și nu pot. Iar în combinație cu coaja de ou și lămâie, este un bust de energie, de sănătate și asigură calciul și minerale de care ai nevoie zilnic. Este bun atât în boli grave sau bătrânețe, cât și în convalescență sau în sarcină cu anemie.
Este nevoie de 1 kg de nucă măcinată, 1 kg de miere polifloră, coajă de ou de la 10 ouă de țară, 100 ml alcool de 40 de grade, 2 lămâi. Se stoarce zeama de la cele 2 lămâi într-un borcan și se pune peste pulberea de la cojile de ouă. Se lasă la macerat 10 zile la loc întuneocs și se amestecă o dată pe zi cu o lingură de lemn. După cele 10 zile se strecoară sucul din borcan cu ajutorul uni tifon. Sucul se amestecă cu 10 ouă bătute, apoi se lasă la macerat 5 zile, amestecând zilnic. Acest preparat se toarnă peste un borcan cu 1kg de miere și se lasă 3 zile la macerat, amestecând zilnic.
Dacă se formează spumă, se înlătură. La final de adaugă alcoolul și se omogenizează. Se păstrează în borcane mici în frigider timp de o lună. Adulții vor lua o lingură de trei ori pe zi, iar copiii o linguriță de trei ori pe zi.
Sursa: clicksanatate.ro