DIVERSE | Tratamente cu spânz. Planta minunată ce tratează cancerul
Puterea tămăduitoare a spânzului, dar și toxicitatea sa au făcut-o să pară printre plante una cu puteri magice. În folclorul românesc se vorbește despre puterile ascunse ale spânzului. Iată, deci, tratamente cu spânz.
Spânzul este o plantă deosebit de frumoasă, ce crește la altitudini de peste 500 de metri, fiind, deci, o plantă de munte, foarte rezistentă. În folclorul european, dar și cel românesc, această plantă este considerată planta vrăjitorilor sau planta apreciată de draci. Acest lucru se datorează faptului că spânzul are proprietăți otrăvitoare.
Puterea tămăduitoare a spânzului, dar și toxicitatea sa au făcut-o să pară printre plante una cu puteri magice. În folclorul românesc se vorbește despre puterile ascunse ale spânzului. Iată, deci, tratamente cu spânz.
Tratamente cu spânz – spânzul, plantă cu puteri anticancerigene
În trecut, spânzul era folosit în diverse afecțiuni, de la tratarea psihozelor la tratarea hemoroizilor și insuficienței cardiace. Medicina tradițională germană vorbește de spânz ca un puternic remediu pentru gută, crize de isterie, dereglări menstruale, constipație, epilepsie și reumatism.
Pentru tratamentele externe cu spânz se folosește planta uscată și măcinată, pudrată direct pe ulcerații, acnee puternică, răni infectate. Cataplasmele cu spânz sau rădăcinile plantei se folosesc pentru dureri de sciatică, reumatism, migrene.
Tinctura de spânz a fost unul din principalele tratamente naturiste românești împotriva paraliziilor sau altor afecțiuni ale sistemului nervos. Administrat sub observație medicală, în cantități specifice greutății, spânzul este una dintre plantele care luptă cu succes împotriva cancerului incipient.
Tratamente cu spânz – plantă ce poate deveni periculoasă pentru viața omului
Spânzul face parte din plantele otrăvitoare, cum sunt mătrăguna sau rostopasca, de aceea nu este recomandat tratamentul fără consultul unui medic homeopat. Extractul de spânz poate fi folosit, se pare, pentru tratarea cancerului, deoarece acesta stimulează moartea naturală a celulelor cancerigene. Astăzi, extractele de spânz sunt folosite în domeniul pediatriei oncologice ca parte din tratament.
Cazuri de cancer al sistemului limfatic și sanguin, precum leucemie sau limfom malign, se pare că au fost vindecate cu ajutorul extractelor cu spânz. Insuficiențele respiratorii, precum și cancerele pulmonare pot fi tratate cu inhalarea extractelor de spânz, după cum au arătat unele studii.
Tratamente cu spânz – plantă studiată foarte puțin
Studiile legate de legătura dintre spânz și moartea celulelor canceroase sunt încă la început, așadar administrarea tratamentului fără sfatul medicului nu este o idee prea bună. Tratamentul intern cu spânz nu ar trebui să depășească doza de 1 gram pe zi. Absolut toate componentele plantei sunt extrem de toxice, chiar și în stare uscată. Intoxicația cu spânz duce, în principiu, la anestezia sistemului nervos central. Semne de intoxicație sunt: vomă, convulsii, dilatarea pupilelor, hemoragii, încetinirea ritmului cardiac și chiar deces.
Specialiștii afirmă că spânzul nu a fost încă studiat nici pe jumătate din puterile tămăduitoare pe care le deține, iar spânzul care se găsește în România este de o calitate unică în lume, recunoscută de medicii străini.
Sursa: clicksanatate.ro