DIVERSE | Tratamente cu propolis pentru stomac
Propolisul este un ,,cocteil” de substanțe vindecătoare, adunat de albine din mugurii și de pe scoarța plopilor, a mestecenilor, a castanilor, a salciilor, a frasinilor, a aninilor și ale unor specii de pomi fructiferi.
În timp, acest elixir cu virtuți de antibiotic produs de albine și-a dovedit eficiența în peste 200 de boli, de la afecțiuni respiratorii, ale pielii și până la cancer.
Propolisul poate fi folosit ca tratament și în bolile stomacului!
Tratamente cu propolis pentru stomac – ulcer gastro-duodenal
Este bine de ştiut că ulcerul este o boală ce trebuie supravegheată cu atenţie şi că utilizarea exagerată a antiacidelor poate să mascheze evoluţia unui ulcer spre neoplazii sau a unui cancer ulcerat. Ca atare, este bine să apelaţi la o metodă verificată pentru a va trata, efectiv, de ulcer. Una dintre ele este cea propusă de apiterapie, cu tinctura de propolis.
Mod de administrare: se iau doze de 2-3 ml de tinctura de propolis, de două ori pe zi, neapărat amestecată cu miere, înainte de mese, cu cel puţin 15 minute. Uneori se pot resimţi dureri la începutul tratamentului. Ele trebuie suportate, nu vor persistă prea mult.
În funcţie de dimensiunile ulcerului, cura poate dura 1-3 luni. De mare ajutor poate să fie asocierea cu un macerat la rece de obligeană. A nu se uită: o bună şi corectă alimentaţie este esenţială. Se vor evita băuturile acidulate, alimentele acide ori picante, consumul de cafea şi ţigări.
Tratamente cu propolis pentru stomac – gastrită
În caz de gastrită, este indicat să urmezi un tratament cu tinctură de propolis, care acționează ca un balsam asupra stomacului. Aceasta ajută la vindecarea mucoasei stomacului şi reglează aciditatea.
Tinctura de propolis conține alcool, ceea ce poate afecta mucoasa stomacului, astfel că este indicat să se adminsitreze împreună cu o lingură de miere sau cu pâine uscată.
Trebuie să iei 15 picături de propolis cu 15-20 de minute înainte de prânz şi alte 15 picături cu 15-20 de minute înainte de cină. Cura poate fi ţinută pentru o perioadă de trei luni de zile, dar nu mai puţin de o lună.
Sursa: www.clicksanatate.ro