Diverse

DIVERSE | Tacâmurile de plastic – otravă pură

Tacâmuri din PVC sunt mult mai periculoase decât am crede. Multi preferă vase din PVC ( policlorura de vinil ) deoarece ele costă foarte ieftin și au un aspect destul de bun.

În afară de PVC, la fabricarea, de exemplu, a paharelor se folosește polistiren, notat ca PS sau plasticul ABS. N-aveți decât să turnați într-un astfel de pahar o băutură fierbinte sau alcool, că el începe imediat să aloce compusul toxic cu un nume modest – stiren. Inhalarea stirenului poate provoca numeroase boli acute și cronice. Această substanță are un efect negativ semnificativ asupra funcției hepatice și renale, sistemului circulator si nervos. Nimerirea prelungită a stirenului în organismul uman irită pielea și mucoasele, provoacă schimbări în sânge, deranjează funcțiile sistemului vegetativ.

« A bea băuturi din sticle de plastic este periculos pentru sanatate! La această concluzie au ajuns cercetătorii din Harvard în cursul studiului lor. » 
Nu beţi din sticle de plastic!
La o utilizare regulată a unui astfel de “pahar otrăvitor” substanțele toxice se acumulează în ficat, rinichi. Nici nu vei avea timp să te uiți înapoi și … “Bună ziua, ciroza!”

Un pahar de polipropilenă ( marcaj – PP ) poate rezista la temperaturi de până la 100 C. Dar dacă se bea votcă din el, sunt afectați nu numai rinichii și ficatul, dar și ochii. În final paharul emană formaldehidă și fenol. (Formaldehida are caracteristici mutagene pronunțate și acționează ca un alergen sever și un iritant. Contactul organismului uman cu mediul care conține această substanță poate provoca cancer al tractului respirator și multe alte boli grave până la leucemie. Fenolul poate perturba sistemul nervos. Praf, fum și soluție de fenol irită membranele mucoase ale ochilor, sistemul respirator și pielea. Odată ajuns în organism, fenolul se absoarbe foarte repede chiar și prin pielea intactă și după câteva minute începe să afecteze țesutul cerebral. Chiar și atunci când organismul uman este expus la doze mici de fenol se observă strănut, tuse, dureri de cap, amețeli, paloare, greață, oboseală. Fenolul este adesea cauza cancerului.

Dar liderul de necontestat este policlorura de vinil, deoarece este extrem de ieftină pentru fabricare. Cu toate acestea PVC aproape imediat începe să se descompună, emanând clorura de vinil toxică. (Clorura de vinil are un efect toxic complex asupra organismului uman, cauzând iritarea sistemului nervos central, al oaselor, eșecul sistemic al țesutului conjunctiv, creierului, inimii. Afectează ficatul, provocând angiosarcoma. Clorura de vinil provoacă schimbări ale sistemului imunitar și tumori, are efect cancerigen, mutagen și teratogen, cauzând cancer în diferite țesuturi și organe, inclusiv ficat (alte tumori în afară de angiosarcoma), creier, plămân, sistemul limfatic și hematopoietic (organele și țesuturile implicate în formarea sângelui).

De exemplu, o sticlă de PVC începe să producă o substanță periculoasă o săptămână după ce în ea au turnat conținutul. O lună mai târziu se acumulează câteva miligrame de clorură de vinil. Din punctul de vedere al oncologilor, câteva miligrame de clorură de vinil cancerigenă este foarte mult.

A distinge produse din PVC periculoase este dificil, dar posibil
Este necesar să vă uitați la partea de jos. Producătorii conștiincioși marchează partea de jos a sticlelor cu un semn: cifra 3 într-un triunghi sau scriu abrevierea PVC, uneori indică doar V. Dar produse cu inscripții cinstite sunt greu de găsit. Cea mai mare parte a containerelor din plastic nu prevăd nici un fel de marcaj inteligibil. În acest caz puteți încerca să ghiciți, examinând partea de jos. Pe ea apar linii sub formă de suliță cu două tăișuri.

Dar cea mai sigură cale – să apăsați cu unghie vasul sau sticla. Dacă apare un traseu albicios, obiectul este din PVC, dacă rămâne neted – din polimer inofensiv.

Până ce în cantine sau restaurante fast food sunt utilizate tacâmuri de unica folosință din PVC, polipropilenă și materiale plastice similare, este mai bine să nu consumați din ele gustări, cafea și ceai.

Centrul științific de sănătate pentru copii și adolescenți pe lângă Academia de Științe Medicale din Rusia tratează în mod critic vase de plastic pentru copii de producție chineză, poloneză și turcă.
De obicei, în ele sunt detectate metale grele și un conținut excesiv de compuși de melamină, deoarece compusul polimerilor rezistente la apă, utilizate la fabricarea unor astfel de tacâmuri, include rășina de melamină și formaldehidă. La o utilizare produse din polimeri de rășini MF încep să se descompună și elibera formaldehida, un gaz incolor cu un miros înțepător, ceea ce puteți certifica, mirosind paharul sau farfuria pre-umezite cu apă caldă.

Există o limitare a acestui test: nu-l faceți prea des pentru ca să nu dăunați sănătatea dvs. Tacâmuri periculoase sunt foarte atractive la aspect, ușoare, nu se sparg, cu desene amuzante. Dar ele pot deveni o bombă cu efect întârziat pentru dvs. și copilul dvs.

« Aruncaţi o privire în jur, în biroul dvs., la bucătărie sau dormitor, plasticul ne înconjoară peste tot. Ambalajul produselor alimentare, îmbrăcămintea, calculatoare, telefoane mobile, articole de papetărie şi chiar jucării pentru copii – totul este făcut din plastic! În viaţa de zi cu zi noi nici nu ne gândim, cum aceste materiale… » 
Feriţi-vă de plastic!
Este mai sigur să folosiți în alimentația copiilor vase din oțel inoxidabil.
Experții nu recomanda insistent utilizarea furculițelor și lingurilor din plastic, inclusiv lingurițelor pentru înghețată la hrănirea copiilor, de exemplu, ” Baskin Robbins “. Ele sunt de colori aprinse și comode, dar nu sunt destinate inițial pentru a mânca o supă fierbinte sau a mesteca ceaiul cald.
Pornind la o plimbare cu copilul, nu luați pentru el o băutură într-o sticlă de plastic, ci într-o sticlă specială pentru copii. Când copilul va deveni mai mare, puteți utiliza vase din sticlă obișnuite. Sticlă este rezistă la temperaturi ridicate și nu emite substanțe nocive.

Ustensile inofensive sunt făcute din otel inoxidabil, fontă, lemn, sticlă, ceramică (este preferabil ca ceramica să nu fie albă și cu un minim de desene) .
Este foarte nocivă utilizarea recipientelor din plastic care sunt la modă, deoarece în ele alimentele sunt păstrate și reîncălzite în cuptorul cu microunde .
Anume la o astfel de utilizare – încălzire și contact cu produse alimentare și apă se emană și se formează substanțe și otrăvuri toxice care intră în organism.

De multe ori sticle de plastic sunt refolosite: în ele se toarnă ceai sau alte băuturi , chiar și alcool. În ele sunt vândute în piețe lapte și ulei de floarea soarelui.
În sticle de plastic nimic altceva decât apă, nu se poate turna din nou .
Puteți refolosi doar sticlele PET. Sticlele din PVC emană clorura de vinil toxică.

Experții sunt de părere că sticla de plastic păstrează neutralitate numai în absența oxigenului, până când apa își păstrează compoziția sa chimică inițială. Odată ce sticla este deschisă, apa și plasticul schimbă rapid proprietățile lor.
Sursa: http://ecology.md/md/section.php?section=health&id=11532#.UxOMD_l_uzM

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page