DIVERSE | Sfaturi utile pentru a-ti decora in mod corect casa de Craciun
Daca pe vremea bunicilor nostri, impodobeam bradul si casa in ajunul Craciunului, ei bine, in zilele noastre, vrem sa fim pregatiti din timp pentru a intampina sfintele sarbatori, incepand inca de la inceputul lui Decembrie cu decoratul. Asadar, nu vrem sa va prinda 1 Decembrie fara cateva sfaturi despre cum va puteti impodobi casa si a intampina Craciunul asa cum se cuvine.
Este important sa ai o casa impodobita pentru Craciun, dar intrebarea care se pune este cat de impodobita. Cum induci in casa atmosfera de Craciun si cum pastrezi limita intre o casa pregatita pentru sarbatoare si o casa sufocata de decoratiuni?
Sfaturi pentru o casa impodobita corect
- in primul rand trebuie spus ca mai putin inseamna mai mult, atunci cand vine vorba despre decoratiuni, iar impodobirea excesiva a casei pentru Craciun poate sa distruga aerul de sarbatoare pe care vrei sa-l dai casei tale. Daca vei scoate toate decoratiunile, daca vei pune in parctica toate ideile, toate propunerile pentru amenajarea interiorului de Craciun, vei obtine o casa putin aglomerata. Aglomeratia nu este deloc prietena frumosului cand vine vorba despre amenajari interioare, iar o casa amenajata pentru Craciun nu este in nici un caz o casa sufocata si super-aglomerata.
- Cum faci diferenta intre o casa imodobita si o casa aglomerata?
- Alege trei culori de baza. Craciunul are culorile lui, rosul si verdele, dar poti sa-ti impodobesti casa folosind si alte culori: cupru si argintiu, galben si rosu, alb si argintiu sau oricare asocieri. Ia in calcul culorile dominante din casa si alege nunate care sa se armonizeze cu acestea. Daca maro este culoarea dominanta mergi pe verde si rosu, daca negru este culoarea care predomina, alge rosu si argintiu, daca predomina albastrul alege nuantele metalice de cupru si argintiu si asa mai departe.
- Casa impodobita pentru Craciun nu inseamna sa faci un brad in fiecare camera, sa decorezi holul, baia si bucataria si sa pui coronite de Craciun la usa si la toate ferestrele. Alege o camera in care decoratiunile sa domine. De regula este camera de zi din casa, dar poate sa fie si camera copilului sau holul casei, daca acesta este mare si spatios. Celelalte camere vor fi impodobite simbolic. O creanga de brad, cateva lumanari sau un aranjament special sunt suficiente. O fata de masa imprimata cu desene specifice Craciunului poate fi suficienta pentru bucatarie, cateva funde mari in hol si o coronita simpla pe usa casei sunt de cele mai multe ori mai mult decat tot ceea ce trebuie.
Alege un stil unitar si foloseste-l in toata casa. Daca mergi pe decoratiuni vintage, foloseste-le in toata casa si nu le combina cu nimic stilizat sau modern. Daca alegi decoratiuni handemade, foloseste in toata casa, dar cu masura. Nu amesteca tipurile de decoratiuni.
Acorda atentie maxima bradului si pozitioneaza-l in cel mai bun loc din casa. Nu exagera cu luminile si nu abuza de detalii nici pentru brad.
O casa impodobita trebuie sa fie in perfecta ordine si curatenie pentru ca doar asa podoabele vor fi remarcate cu adevarat.
Conteaza foarte mult detaliile. Lumina poate schimba complet decorul si poate induce un aer de sarbatoare, dupa cum aromele din casa pot accentua si defini aerul de sarbatoare si pot contribui la imaginea generala din casa.
Sursa: casa-gradina.ro