Diverse

DIVERSE | Sarea, un elixir nebanuit al frumusetii. 5 moduri in care o poti folosi in ingrijirea pielii

Indiferent ca este sare de mare, kosher, ionizata, neagra sau simpla, sarea reprezinta un elixir pentru frumusetea pielii tale. Are proprietati vindecatoare, cicatrizante, antimicrobiene, tonice si exfoliante care contribuie la combaterea si tratarea celor mai frecvente probleme de frumusete. Descopera cele mai interesante si la indemana moduri in care poti folosi banala sare pentru ingrijirea si frumusetea pielii tale!

1. Exfoliant sau scrub pentru fata si corp

Sarea grunjoasa reprezinta unul dintre cele mai bune exfoliante naturale la care poti apela pentru indepartarea celulelor moarte de pe suprafata pielii si pentru redarea catifelarii acesteia. Intrucat cristalele de sare au o textura destul de dura, este indicat sa le combini cu ulei de masline sau alt tip de ulei esential atunci cand o aplici pe corp, pentru a evita sa-ti agresezi pielea.

Foloseste scrubul cu sare mai ales inainte de a te epila, intrucat deschide porii si ajuta la iesirea tuturor firelor de par ramase in piele.

2. Tonic natural pentru fata

Sarea poate fi folosita si ca tonic natural pentru combaterea tenului gras si uleios. Tot ce trebuie sa faci este sa amesteci putina sare cu apa intr-un recipient tip spray si sa-ti pulverizezi solutia salina pe fata curata, o data la 2-3 zile.

3. Tratament pentru ochi umflati

Daca vrei sa scapi rapid de aspectul neplacut al ochilor umflati de la oboseala sau lipsa de somn, intinde-te pe spate si acopera-ti ochii cu doua dischete demachiante imbibate in apa calda amestecata cu sare.

4. Calmeaza arsurile si inflamatiile pielii

Daca suferi de arsuri cauzate de soare si vrei sa iti calmezi rapid pielea iritata, fa o baie cu sare. Arunca un pumn de sare in apa calduta si stai 10-15 minute in ea. Ritualul are un efect calmant, relaxant si antiinflamator asupra pielii iritate.

5. Trateaza acneea

Sarea de mare este sortimentul care are cele mai puternice proprietati antimicrobiene si vindecatoare asupra acneei. Ajuta la echilibrarea pH-ului tenului, la curatarea acestuia, imbunatatirea circulatiei sanguine la nivel facial si la hidratarea tesuturilor, ajutandu-te sa ai o piele frumoasa, sanatoasa si catifelata. Poate fi adaugata in lotiunile sau cremele obisnuite, folosita ca scrub facial sau introdusa in masti.

Sursa: http://stil.acasa.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page