Fotografia pe care o alegem pentru profilul de Facebook sau pentru site-ul de întâlniri unde sperăm să ne găsim perechea este mai importantă decât ne închipuim. Fotografi, psihologi şi experţi în relaţii au descifrat motivele pentru care anumite poze suscită interesul sexului opus mai mult decât altele.
Studiul comandat de site-ul de întâlniri zoosk.com a luat în calcul profilul a 4.000 de persoane, iar concluziile sunt menite să vină în ajutorul celor care speră ca mediul online să le faciliteze descoperirea persoanei potrivite.
În primul rând, fotografiile trebuie să prezinte persoana în întregime, regulă valabilă atât în cazul femeilor, cât şi în cazul bărbaţilor. Uitaţi de pozele misterioase, greu de interpretat. Nu sunt potrivite pentru profilul de Facebook, dacă vă doriţi să atrageţi atenţia. Conform studiului, o poză care dezvăluie cât mai mult din felul în care arată o persoană asigură o creştere de până la 200% în fluxul de mesaje, spre deosebire de cele care se opresc la nivelul pieptului sau se concetrează asupra feţei.
Bărbaţii, ipostaze în mijlocul naturii
Femeile ar trebui să posteze fotografii realizate în interior, unde pot folosi lumina în avantajul lor, lucru care s-a observat că aduce cu 60% mai multe postări din partea sexului opus. Pe de altă parte, bărbaţii sunt sfătuiţi să se lase imortalizaţi în natură, oferind astfel impresia că sunt persoane active şi sociabile, ceea ce le asigură cu 19% mai multe mesaje de apreciere din partea femeilor.
Imaginile de tip selfie, poze pe care ni le facem singuri cu telefonul mobil, contribuie la cota femeilor cu doar 4%, în timp ce bărbaţilor le afectează numărul de mesaje postate cu 8%. Se pare că o fotografie tip selfie denotă lipsă de interes sau încercarea disperată de a ascunde anumite detalii fizice de care nu suntem mândri, relatează Daily Mail.
Citeste mai mult: adev.ro/myu1qg
Imaginile de tip selfie, poze pe care ni le facem singuri cu telefonul mobil, contribuie la cota femeilor cu doar 4%, în timp ce bărbaţilor le afectează numărul de mesaje postate cu 8%. Se pare că o fotografie tip selfie denotă lipsă de interes sau încercarea disperată de a ascunde anumite detalii fizice de care nu suntem mândri, relatează Daily Mail.
Fără fotografii de grup În niciun caz nu optaţi pentru o fotografie în care să apăreţi alături de animalul de casă, oricât de drăguţ ar fi acesta, dar nici în compania unor amici, pentru că vă scade şansele cu 53% în primul caz şi cu 42% în cel de-al doilea. Fotografiile de profil în care apar două sau mai multe persoane irită mulţi utilizatori din simplul motiv că nu au răbdare să studieze o imagine pentru a ghici care este posesorul contului. De asemenea, oamenii care se află în căutarea unui partener au tendinţa de a se vizualiza alături de cel sau cea de care sunt interesaţi şi nu alături de prietenii acestora. Senzaţia iscată de fotografia de grup este comparată de psihologi cu cea pe care am trăi-o în cazul în care am veni la prima întâlnire însoţiţi de câţiva prieteni.
Citeste mai mult: adev.ro/myu1qg
Fără fotografii de grup
În niciun caz nu optaţi pentru o fotografie în care să apăreţi alături de animalul de casă, oricât de drăguţ ar fi acesta, dar nici în compania unor amici, pentru că vă scade şansele cu 53% în primul caz şi cu 42% în cel de-al doilea. Fotografiile de profil în care apar două sau mai multe persoane irită mulţi utilizatori din simplul motiv că nu au răbdare să studieze o imagine pentru a ghici care este posesorul contului. De asemenea, oamenii care se află în căutarea unui partener au tendinţa de a se vizualiza alături de cel sau cea de care sunt interesaţi şi nu alături de prietenii acestora. Senzaţia iscată de fotografia de grup este comparată de psihologi cu cea pe care am trăi-o în cazul în care am veni la prima întâlnire însoţiţi de câţiva prieteni.
Ce informaţii personale dezvăluim de la început
În ceea ce priveşte informaţiile personale pe care alegeţi să le faceţi publice, femeile ar trebui să se abţină să discute sau să pomenească de la bun început despre foşti soţi sau despre copii, lucruri care ar trebui dezvăluite mai târziu, dacă se conturează o relaţie la orizont. Totuşi, în ceea ce îi priveşte pe bărbaţi cea mai bună politică online este sinceritatea în relaţie cu sexul frumos. Astfel, bărbaţii care vorbesc deschis despre divorţ sau despărţire atrag atenţia femeilor cu 52% mai mult, asta în timp ce femeile care fac acelaşi lucru scad în popularitate cu 7%.
Discuţiile pe teme referitoare la un stil de viaţă sănătos sau despre ultimele cărţi lecturate contribuie cu 21% la creşterea interesului pentru ambele sexe, în timp ce conversaţiile despre muzică aduc un plus de 15%. De înţeles, femeile care folosesc cuvinte de alint, cu vădită intenţie de flirt, de tipul „iubitule, dragule, frumosule“ ajung să primească cu 118% mai multe răspunsuri din partea bărbaţilor, spre deosebire de bărbaţii care folosesc aceeaşi strategie şi abia „storc“ cu 13% mai multe postări. Frazele logice, „curate“ din punct de vedere gramatical, fără prea multe prescurtări, denotă nu numai un anumit nivel de educaţie, ci şi un semn de respect faţă de tine şi de cei cu care intri în contact.
Citeste mai mult: adev.ro/myu1qg