DIVERSE | Pigmentul violet din alimente, remediul naturii pentru cancer
Un organism sănătos are nevoie de toată gama de nutrimenți, motiv pentru care se recomandă o dietă echilibrată și vastă. Alimentele de culoare închisă îți oferă o doză de antioxidanți de calitate.
Cercetătorii au ajus la concluzia că o cantitate mare de antioxidanți este benefică organismului tău ajutând la menținerea funcționării în parametri optimi.
Cele mai bune alimente de culoare violet sunt smochinele, prunele, murele, ceapa violet, varza, fiind considerate un adevărat medicament al naturii ce îți stă la dispoziție.
Secretul pigmentului violet
Culoarea violet este dată de cantitatea de flanoid și resverator pe care acestea o conțin. Principala calitate a acestor substanțe este aceea că ajută la scăderea tensiunii arteriale, la relaxarea pereților arteriali, ceea ce permite o mai bună circulație sangvină.
Polifenoli ajută la reducerea inflamațiilor din organism, problemă ce poate sta la baza anumitor afecțiuni ale inimii dar și la instalarea diabetului.
Resveratorul, remediu anticancer
Conținut mai ales de alimente precum strugurii, afinele sau chiar și vinul roșu, această substanță înhibă mai ales răspândirea cancerului colorectal.
Turmenicul este de asemenea un alt aliat al sănătății tale, mai ales pentru conținutul său de curcumină care sporește protecția organismului împotriva dezvoltării celulelor canceroase.
Nu degeaba medicii recomadă un pahar de vin roșu pe zi, băut după masă și niciodată să nu faci abuz de acest remediu deoarece poate avea efecte adverse.
Alimente bune pentru ficat
Toate alimentele cu un conținut sporit de antioxidanți sunt excelente și pentru buna funcționare a ficatului.
Mai ales consumul de orez negru care conține o cantitate mai mare de antociani decât afinele de exemplu, acesta ajută la evitarea degradării ficatului, mai ales dacă a existat un consum excesiv de alcool înainte.
De altfel, coacăzele negre sunt ideale pentru a preveni creșterea nivelului de colesterol în organism, la fel și fructele de pădure. Poți alege să le consumi în varianta naturală, în smoothie, suc, salată de fructe sau să le congelezi și să le consumi pe tot parcursul anului.
Ține infecțiile urinare la distanță
Consumul de conopidă, varză va ajuta organismul tău să lupte împotriva bacteriilor responsabile cu dezvoltarea ulcerului gastric sau a infecțiilor tractului urinar.
În plus, o alimentație echilibrată și variată este cel mai bun aliat al sănătății tale, te vei putea odihni mai bine și vei avea mai multă energie să duci la capăt activitățile tale zilnice.
Nu uita să te hidratezi corespunzător și să nu sari peste orele de odihnă.
Sursa: clicksanatate.ro