Diverse

DIVERSE | Păstura, leac de viață lungă

Numită și„ pâinea albinei”, păstura este un produs derivat din polen cu virtuți extraordinare asupra sănătății. Este considerată un adevărat aliment, fiind bogată în carbohidrați, proteine, vitamine, aminoacizi și enzime.
Albinele lucrătoare colectează polenul și îl depozitează în celulele fagurelui. În decursul zilelor, polenul este îmbogățit cu enzime și acoperit cu un strat subțire de miere.

În urma fermentării, au loc transformări biochimice. Produsul rezultat este diferit de cel inițial, atât ca aspect, cât și din punct de vedere al compoziției. La cumpărare, forma de hexagon a bucățelelor de păstură e semn că transformarea polenului în acest produs a fost deplină. Privind în secţiune transversală, vei observa culori diferite, date de polenul recoltat din mai multe flori.

Combate afecțiuni hepatice severe

Păstura este recomandată în special în hepatite acute și cronice și ciroze. Doza recomandată este de 10-20 g pe zi, în 2 prize, la jumătate de oră după mese. În cazul afecțiunilor hepatice severe, doza poate fi crescută la 30 g pe zi, cu administrare în 3 prize, între mese.

Adjuvant în cancer

Păstura poate fi utilizată și în cazul bolnavilor de cancer, ca tratament complementar, pentru că ajută la îmbunătățirea calității sângelui. Este utilă în special pacienţilor cu stare generală alterată sau în faze avansate, datorită faptului că substanțele nutritive sunt absorbite uşor şi rapid, fără a supune la efort tubul digestiv.

Contra anemiei

Cura cu păstură pe o perioadă de 90 zile poate fi de ajutor și în cazul anemiei. Se administrează zilnic 10-15 g. Produsul furnizează aminoacizi esențiali, vitamine și oligoelemente necesare producerii hemoglobinei.

Are rol antibiotic

Este antiseptică şi germicidă, fără a putea înlocui remediile sau medicamentele cu efect ţintit antibiotic. Însă acţionează convergent cu ele şi susţine organismul slăbit de boală. Este recomandată și copiilor.
Este bine de știut că păstura are proprietăți antibiotice de 3 ori mai mari decât cele ale polenului.

Calmează problemele gastrointestinale

Dacă te supără stomacul, ia dimineața și seara câte o linguriță de păstură. De pildă, este de ajutor persoanelor cu  hiperaciditate gastrică. Produsul este bun și pentru detoxificare, datorită conținutului de seleniu, care are o puternică acțiune antioxidantă.

Întărește imunitatea

O cură de o lună cu păstură tonifică organismul și crește imunitatea. Se administrează dimineața și seara o linguriță de produs. Se spune că „pâinea albinelor”, consumată pe termen lung, este și un elixir de viață lungă.

Amelioreză simptomele reumatismului

Prin conținutul său de acizi decanoic și pantotenic, păstrura contribuie la ameliorearea simptomelor reumatismului. Are și efect antialergic, micșorând producția de histamină, și este utilă și în insuficiența renală cronică.

Regenerator al tegumentelor

Păstura protejează și regenerează pielea. Îmbunătățește circulația sângelui la nivelul tegumentelor. Este utilă în tratamentul lupusului eritematos și eritemelor faciale, are și efect antiîmbătrânire și stimulează metabolismul general.

INFO: Stresul, proasta dispoziție și anxietatea pot fi tratate cu păstrură, 10-15 g pe zi.

Sursa: clicksanatate.ro

 

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page