Diverse

DIVERSE | (P) Tot ce trebuie să știi despre un implant dentar

In ciuda perfectionarii sistemelor medicale, sute de romani  isi pierd dintii prematur din cauza cariilor, bolii parodontale sau accidentelor de tot felul.

In trecut, singurul tratament disponibil era fixarea de punti sau de proteze dentare. Astazi insa, exista un nou tip de tratament, eficient si simplu: implantul dentar.

Ce este implantul dentar?

In primul rand, ar trebui sa stii ca dintele este format din doua parti: coroana dintelui (partea vizibila) si radacina (partea ascunsa in gingie). Implantul dentar reprezinta un inlocuitor pentru radacina lipsa a dintelui, asigurand astfel o fundatie pentru coroanele permanente sau detasabile.

Care sunt avantajele implantului dentar?

Aspecul imbunatatit – Vei constata cu bucurie ca un implant dentar arata si se simte ca un dinte natural. In plus, deoarece se fixeaza in os (maxilar sau mandibula), acesta va fi permanent.

Comunicare mai usoara – Protezele dentare pot aluneca, ceea ce duce la o vorbire neclara, uneori chiar mormaita. Un implant dentar va elimina acest discomfort, ceea ce iti va permite sa vorbesti clar, fara grija ca dintii ar putea aluneca.

Ai parte de confort – Deoarece vor ramane sudati de mandibula sau maxilar, nu va mai trebui sa-ti faci griji ca in cazul protezelor sau al puntilor detasabile.

Vei manca mai usor – Protezele care aluneca pot face mestecatul o corvoada! Alege un implant dentar, ca sa poti manca orice, cu incredere si fara probleme.

Iti va creste stima de sine – Un implant dentar iti va reda zambetul de altadata si increderea de a rade in hohote.

O sanatate orala imbunatatita – Spre deosebire de punti, de exemplu, pentru implanturile dentare nu este nevoie sa-ti “sculptezi” si alti dinti. Din aceasta cauza, dintii din zona implantului nu sunt supusi la mari tensiuni, ca in cazul puntilor, ramanand intacti. Astfel, pe termen lung, nu-ti vor afecta sanatatea orala.

Durabilitate – Ratele de succes ale implanturilor dentare sunt in jur de 98%. Astfel, cu putina atentie din partea ta, implanturile pot dura chiar toata viata.

Sunt conveniente – Pentru proteze detasabile, in afara de stanjeneala cauzata de scoaterea si punerea acestora la loc, este nevoie intotdeauna de adezivi pentru fixarea zilnica. Un implant dentar elimina aceasta nevoie, fiind mult mai profitabil pe termen lung.

Ce presupune implantul dentar?

Primul pas in acest proces este stabilirea unui plan individual de tratament. Acesta este facut de catre o echipa formata din specialisti, care sunt calificati in chirurgia orala si in stomatologia restorativa. Acestia furnizeaza un raport coordonat, bazat pe care dintre optiunile unui implant dentar ti se potriveste mai bine.

Urmatorul pas consta in implantul radacinii, care arata ca un mic surub din titan, ce este fixat in osul maxilarului sau al mandibulei. Tesutul osos se regenereaza, ancorand astfel radacina de metal in os. Intregul proces de regenerare poate dura de la 6 pana la 12 saptamani.

Dupa ce surubul s-a fixat, se va atasa de radacina un bont conector, care are ca scop fixarea coroanei de surub. Pentru a alege un dinte nou, medicul stomatolog va lua o amprenta a dintilor tai, creand astfel un model. Noul dinte este bazat pe acest model, iar in scurt timp, coroana va fi atasata de bontul conector. De asemenea, dentistul va lua un model de culoare al dintilor tai, pentru a nu crea discrepante in dantura pacientului.

Este dureros implantul dentar?

Cei mai multi spun ca acesta este mai putin dureros decat o extractie. In plus, se va folosi un anestezic local in timpul procedurii chirurgicale. Dupa aceasta, orice disconfort poate fi tratat cu medicamente din farmacie.

Avand o rata de succes a osteointegrarii de 100%, Clinicile Dr. Leahu Bucuresti-Pitesti iti pun la dispozitie servicii moderne, eficiente si rapide, la preturi ultra-competitive! Vino la o consultatie si vei primi un plan de tratament care-ti va descrie drumul cel mai scurt spre sanatatea dentara reala.

 

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page