Diverse

DIVERSE | (P) Care este marea diferență dintre sistemele de supraveghere active și cele pasive?

Sistemele de supraveghere au devenit din ce in ce mai populare in ultimii ani, datorita scaderii preturilor si avansului tehnologic, dar mai ales datorita nevoii oamenilor de a se simti in siguranta atat acasa, cat si la birou. Odata cu evolutia domeniului, au crescut si asteptarile clientilor, atat in ceea ce priveste imaginile furnizate de dispozitivele de monitorizare video, cat si functiile acestora.

De altfel, in ultima perioada are loc tranzitia de la sisteme de supraveghere pasive la cele active. In limba engleza, cele doua tipuri sunt definite prin sintagmele “surveillance camera”, respectiv “security camera”. Sistemele de supraveghere pasive au o singura functie, aceea de a inregistra imagini. Pe de alta parte, cele active au un nivel de autonomie mai ridicat si un numar de functii care le fac mult mai utile si eficiente.

Cei doi termeni din limba engleza arata foarte clar diferenta dintre cele doua tipuri de camere. Cele “de supraveghere” pur si simplu inregistreaza evenimentele care se petrec in raza lor de actiune, pe cand cele “de securitate” sunt active, iau decizii si realizeaza actiuni, totul pentru cresterea gradului de siguranta a posesorului lor.

Iata in continuare care sunt cele mai mari beneficii pe care ti le ofera sistemele de supraveghere active:

  1. Detecteaza miscarea. Sistemele de supraveghere moderne sunt dotate cu senzori performanti de detectie a miscarii. Acestia se activeaza in momentul in care sesizeaza orice miscare suspecta. Aceasta functie este utila atat pentru sesizarea unor intrusi, cat si pentru prelungirea duratei de viata a bateriei camerei de supraveghere, intrucat aceasta porneste numai in cazul sesizarii unei miscari neobisnuite.
  1. Au functii inteligente. Sistemele de supraveghere active sunt dotate cu numeroase functii inteligente, cele mai multe dintre acestea asigurandu-se ca imaginea are o claritate exceptionala. Astfel, daca anumite zone din imagine sunt prea intunecate, iar altele prea luminoase, camerele active rezolva aceasta problema cu ajutorul unei functii inteligente.
  1. Se pot roti, inclina si pot mari imaginea. Camerele de supraveghere PTZ si-au primit numele de la cele trei tipuri de miscari pe care le pot executa: pan (rotire panoramica), tilt (inclinare) si zoom (marirea imaginii). Aceste camere sunt de obicei folosite in spatii publice, zone de trafic intens, spatii de relaxare, dar si ansambluri rezidentiale. Ele isi pot ajusta rapid unghiul de filmare si pot monitoriza mai multe zone de interes, datorita lentilelor capabile sa se roteasca pana la 90 de grade in plan vertical si 360 de grade in plan orizontal.
  2. Pot alerta utilizatorii si autoritatile. De departe cea mai mare diferenta intre un sistem de supraveghere pasiv si unul activ este ca acestea din urma pot alerta utilizatorii si autoritatile. In momentul in care are loc un eveniment nedorit, fie ca vorbim despre o spargere, o intrare prin efractie sau un alt incident, camera activa va trimite un SMS catre utilizator si va initia un apel telefonic catre autoritati sau firma de paza.

Doar achizitionand sisteme de supraveghere inteligente, dotate cu tehnologie de ultima generatie, poti profita la maximum de toate avantajele acestor produse si poti avea garantia ca tu, familia ta, angajatii tai si bunurile tale sunt in deplina siguranta.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page