DIVERSE | Motive bune să incluzi sfecla în dieta ta
Mamele și bunicile noastre aveau numai vorbe de laudă la adresa acestei rădăcinoase şi iarna mai ales, pe lângă felul principal de mâncare, găseai mai mult ca sigur sfeclă în oţet. Te-ai întrebat vreodată ce o face atât de sănătoasă şi care sunt beneficiile ei?
Reduce tensiunea arterială
Sfecla roșie are un nivel ridicat de nitrați, compuși care ajută la lărgirea arterelor şi la scăderea tensiunii arteriale.
Reduce nivelul colesterolului rău
Conține cantități mari de fibre solubile, flavonoide și betacianină. Acesta din urmă este compusul care îi dă sfeclei culoarea roșu-purpuriu și este, de asemenea, un antioxidant puternic, care contribuie la reducerea oxidării colesterolului rău şi nu permite depunerea lui pe pereţii arterelor. În plus, reduce riscul atacurilor de cord şi a accidentelor vasculare cerebrale.
Este bună pentru gravide
O altă calitate uimitoare a sfeclei este abundenţa de acid folic, care este necesar pe perioada sarcinii, întrucât este un component esențial în creșterea armonioasă a fătului; în plus, dă mamei gravide energie suplimentară, pe durata celor 9 luni.
Ține diabetul sub control
Toate persoanele care suferă de diabet, îşi pot satisface pofta de dulce cu un pic de sfeclă. Conține zaharuri, nu are grăsimi, este săracă în calorii şi are un indice glicemic mediu, adică îndeplineşte toate recomandările medicale.
Indicele glicemic mediu înseamnă că zaharurile se vor elibera treptat şi încet în sânge, iar acest lucru ajută la menținerea nivelului de zahăr la cote mici, combătând astfel nevoia de dulce.
Tratează anemia
Sfecla roșie conține o mulțime de fier, element ce ajută la formarea hemaglutininei, care face parte din sângele ce ajută la transportul oxigenului și a substanțelor nutritive în diferite părți ale corpului.Conținutul de fier este cel care ajută în tratarea anemiei.
Sursa: www.clickpentrufemei.ro