Diverse

DIVERSE | Mituri despre carnea de porc. Ce e adevărat și ce nu

Se spune despre carnea de porc ca este una dintre cele mai grele carnuri pentru ficat, dar nu este cea mai toxica. Vom afla in acest articol cateva mituri despre carnea de porc, ce e adevărat și ce nu.

Consumul de carne a crescut considerabil în ultimii ani, mai ales din cauza apariției mâncării de tip fast-food, junk-food. Carnea este foarte acidifiantă și prezintă un potențial ridicat de putrefacție. Nu este recomandat consumul excesiv de carne la tineri, deoarece aceasta îmbătrânește pielea și îngreunează digestia.

Mituri despre carnea de porc – carnea de porc ne afectează? Da, carnea de porc îngreunează digestia și afectează ficatul

Carnea de porc este printre cele mai grele cărnuri pentru ficat, însă nu este cea mai toxică din comerț. Din cauza faptului că untura de porc este greu digerabilă, carnea de porc este un adevărat dezastru pentru ficat. Cercetătorii canadieni au arătat legătura dintre ciroză și consumul de carne de porc în 16 țări studiate. În statele în care carnea de porc se consumă cu alcool (cârnați cu bere sau șnițel cu vin) riscul de ciroză crește cu până la 1.000 de ori.

Așadar, da, carnea de porc nu este printre cele mai sănătoase cărnuri, mai ales dacă este consumată foarte des. Cu toate acestea, carnea de vită sau carnea de pui și curcan din comerț este mult mai nocivă decât carnea de porc crescut la țară. Din cauza antibioticilor și hormonilor sintetici pentru creștere, care se dau în cantități imense la vite, pui și curcani, aceste cărnuri pot dăuna și mai grav organismului.

Mituri despre carnea de porc – te poți îmbolnăvi de la carnea de porc?

Este un mit că te poți îmbolnăvi de trichineloză de la carnea de porc? Nu, nu este un mit. Carnea de porc pe care o cumpărați trebuie să aibă avizul unui medic veterinar, pentru evitarea infectării cu trizhineloză. Femeile sunt mai predispuse la riscul de a se îmbolnăci de trichineloză, deoarece el gustă cel mai des carnea înainte de a fi preparată la temperaturi înalte, unde parazitul nu poate rezista.

Mulți știu că acest tip de carne este toxic. Așa este, în funcție de modul în care preparăm carnea de porc, aceasta poate fi toxică pentru ficat, mai ales, dar și pentru sânge. Preparatele tradiționale grele, de tip cârnați, afectează sângele. Cel mai sigur este, totuși, ca înainte de preparare, carnea de porc să fie marinată. Se pare că nu afectează sângele sau nu așa de rău.

Carnea de porc are colesterol rău, de aceea nu este bine să fie consumată în exces. Oricum, calitatea cărnii de porc depinde mult de mediul unde a crescut porcul, de rasă și de mâncarea cu care a fost hrănit.
Așadar, evitați carnea de porc, mai ales dacă nu știți rasa, proveniența și cu ce este hrănit. Carnea de porc trebuie consumată cât mai proaspătă, marinată și să fie din sursă sigură.

Totuși, cea mai bună alegerea în ce privește carnea animalelor domestice este mielul. Oile cresc la câmp, la aer curat și la soare, fiind ferite de contaminarea cu chimicale. Acolo unde această carne este de preferat, precum Orientul Mijlociu, Tibet și regiunile mediteraneene, arterioscleroza și bolile de inimă nu au fost niciodată o problemă majoră. Mai bună decât carnea de miel este carnea de vânat: fazan, căprioară, elan, prepeliță, destul de greu de găsit în zilele noastre.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page