Diverse

DIVERSE | Mâini aspre şi buze crăpate? Aşa le îngrijeşti!

Mâinile şi buzele au mai mult de suferit din cauza expunerii la frig şi la vânt. De aceea, ne-am gândit să îţi venim în ajutor cu câteva trucuri simple, dar cu efect garantat!

4 soluţii naturale pentru mâini

Uscarea excesivă duce la pierderea elasticităţii pielii. Iarna, acest proces este intensificat de frig, iată de ce mâinile se aspresc mai mult acum. În această perioadă, foloseşte un săpun hidratant şi o cremă pe bază de glicerină, care redă elasticitatea. De asemenea, şterge-te bine după fiecare spălare şi poartă mănuşi când ieşi din casă. În afara acestor măsuri, mai poţi încerca unele măşti cu efect nutritiv, care-ţi menţin mâinile catifelate întreaga iarnă.

1.    Uleiul de măsline

Înmoaie mâinile într-un lighean cu apă caldă, apoi înfăşoară-le într-o bucată de pânză îmbibată cu ulei de măsline. După o oră, şterge-ţi mâinile cu şerveţele, fără a le spăla apoi.

2.    Cartoful

Fierbe 2 cartofi în coajă şi dă-i prin răzătoare. Când s-au mai răcit, toarnă peste ei zeama de la o lămâie sau o linguriţă cu lapte. Aplică masca pe mâini, într-un strat gros, şi înfăşoară-le cu tifon. După 20 de minute, clăteşte-te cu apă călduţă şi dă-te cu o cremă hidratantă.

3.    Seminţele de in

Fierbe 3 linguri cu seminţe de in şi spală-te pe mâini cu pasta obţinută. După aceea, aplică un amestec de glicerină şi spirt, în proporţie de 10:1. Mai poţi folosi ulei de seminţe de in pentru a trata crăpăturile. Aplică 5 picături de ulei pe mâini şi lasă să acţioneze 30 de minute.

4.    Muşeţelul

Într-un litru de apă fiartă, pune o lingură de muşeţel şi lasă la infuzat o jumătate de oră. Înmoaie mâinile în infuzia călduţă. După 20 de minute, şterge-te delicat cu un prosop.

4 trucuri pentru buze fără cusur

Odată cu venirea frigului, buzele se usucă mai repede. Pentru că ele nu conţin glande sebacee care să le permită hidratarea permanentă, au nevoie de îngrijire specială în această perioadă. În primul rând, evită să le umezeşti, deoarece vei grăbi procesul de uscare. Crăparea buzelor poate fi şi un semn al lipsei de vitamine. De aceea, introdu în dieta zilncă produse bogate în vitaminele B2 şi B6 (ciuperci, spanac, iaurt, lapte, banane, varză, conopidă), care au efect nutritiv pentru buze. Pe lângă aceste sfaturi, încearcă şi câteva reţete naturiste, pentru un plus de hidratare.

1.    Mierea

Pe o baie de aburi, topeşte o linguriţă cu miere, una cu ulei de măsline şi 2 linguri de cacao. Aplică acest amestec pe buze în fiecare zi, cu o jumătate de oră înainte de a ieşi din casă. De asemenea, îţi poţi unge frecvent buzele cu miere, pentru a evita crăparea lor.

2.    Smântâna

Amestecă o linguriţă de smântână cu 4 picături de ulei de măsline sau de zeamă de lămâie. Aplică masca pe buze în fiecare seară, până când îşi recapătă aspectul normal.

3.    Arborele de ceai

Dacă buzele tale sângerează din cauza crăpăturilor, prepară-ţi o soluţie din 3 picături de ulei de arbore de ceai, 2 picături de ulei de ricin, 2 picături de ulei de măsline, o jumătate de linguriţă de unt de cacao şi 2 picături de zeamă de lămâie. Acest amestec trebuie aplicat pe buze de câteva ori pe zi.

4.    Aloe vera

Taie o bucată de frunză de aloe şi aplică pe buze partea zemoasă. Repetă procedeul de 3 ori pe zi, dintre care o dată înainte de culcare.

Evitaţi săpunurile agresive

În anotimpul rece, buzele se usucă, se crapă, se dezhidratează şi încep să usture. Mai există şi tendinţa de a le umezi repetat cu limba şi aşa încep să arate tot mai rău şi să doară tot mai tare.

Recomand folosirea unui balsam de buze gras, hipoalergenic, de cât mai multe ori pe zi. Atunci când este soare şi zăpadă, mai ales la munte, balsamul de buze trebuie să aibă fotoprotecţie.

Pentru mâini, folosiţi creme emoliente, cu un conţinut scăzut de apă. Acestea trebuie să fie bogate în vitaminele A şi E. Săpunul utilizat zilnic nu trebuie să fie agresiv şi să usuce. Protejaţi-vă mâinile de degerături purtând mănuşi.

Sursa: clicksanatate.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page