DIVERSE | Leguma care luptă împotriva cancerului
Broccoli este considerat a fi un super-aliment, deoarece este o legumă bogată în fibre, antioxidanţi, vitamine (A, B, C şi K) şi minerale, necesare într-o dietă sănătoasă.
Deşi nu este una dintre cele mai populare legume, broccoli este cunoscut pentru proprietăţile sale nutriţionale. Pe lângă faptul că este sărac în calorii, broccoli aduce numeroase beneficii asupra organismului, printre care se numără creşterea imunităţii, prevenirea bolilor cardiovasculare şi a diferitelor tipuri de cancer.
Întăreşte sistemul imunitar
Broccoli este bogat în vitamina C care luptă împotriva infecţiilor şi contribuie la întărirea sistemului imunitar. De asemenea, această legumă conţine fitonutrienţi şi fitochimicale, incluzând un ingredient activ numit sulforafan care ajută la eliminarea toxinelor din organism şi la întărirea organismului împotriva răcelilor.
Previne apariţia cancerului
Unul dintre cele mai importante beneficii ale consumului regulat de broccoli este acela de a lupta împotriva bolilor. Datorită sulforafanului care are rolul de a opri diviziunea necontrolată a celulelor, broccoli lupta împotriva cancerului la sân, de colon şi ovarian. În urma unui studiu recent realizat la Universitatea din Illinois s-a descoperit că efectul acestei legume creşte în momentul în care este consumată în combinaţie cu alimente care conţin hrean, muştar sau wasabi.
Îndepărtează depresia
Broccoli este o bună sursă de vitamine din complexul B care ajută la îmbunătăţirea stării de spirit şi la prevenirea afecţiunilor de inimă. Persoanele care au consumat regulat broccoli au declarat că se simt mult mai bine şi mai fericite.
Îmbunătăţeşte vederea
Luteina este un antioxidant care este necesar pentru sănătatea ochilor. Studiile arată că luteina din broccoli are rolul de a preveni apariţia degenerării maculare şi a cataractei. Mai mult, broccoli este bogat în vitamina A, esenţială pentru o vedere bună.
Sursa: www.clickpentrufemei.ro