DIVERSE | Leacuri inedite cu oţet de mere
Oţetul de mere are numeroase utilizări, de la murături la igiena locuinţei. Ştiai însă că acest lichid aromat este un remediu de ajutor şi în alinarea unor afecţiuni? Aflam in acest articol care sunt acele leacuri inedite cu oţet de mere.
Babilonienii foloseau oţetul pe post de condiment și conservant, iar Hippocrate i-au lăudat calitățile medicinale. În scopuri terapeutice este indicat oţetul de mere. Adesea utilizat în combinație cu mierea ecologică, oțetul de mere este util inclusiv în tratarea osteoporozei, în pierderea în greutate, în crampele musculare, contra durerile de gât şi a celor de stomac.
Lichidul poate fi folosit şi în congestia sinusurilor, hipertensiune arterială, artrită şi colesterol ridicat. Este eficient şi în detoxifierea organismului şi în lupta împotriva infecţiilor.
Oţetul de mere poate fi folosit atât intern, cât și extern. Având acţiune astringentă şi tonică, este util în tratarea unui număr mare de boli ale pielii: acnee, arsuri solare, zona zoster, înţepături de insecte, mătreaţă, reacții alergice.
Leacuri inedite cu oţet de mere
- Împrospătează respiraţia – Contra respiraţiei urât mirositoare, îţi poţi clăti gura cu puţin oțet de mere amestecat cu apă.
- Util în problemele stomacale – Oţetul de mere este indicat în cazul diareei cauzate de o infecţie bacteriană, datorită proprietăților sale antibiotice. De asemenea, poate ajuta în calmarea spasmelor intestinale. Dacă ai astfel de probleme, amestecă una-două linguri de oţet în apă sau cu puţin suc de mere și bea. Cu 30 minute înainte de o masă îmbelşugată, pentru a preveni indigestia, poţi bea o linguriță de oțet de mere amestecat cu o linguriţă de miere, diluate într-un pahar mic cu apă călduţă.
- Combate sughițul – După ce ţi-ai ținut respirația şi ai băut, cu înghiţituri mici, o cană cu apă, poţi încerca şi ceva mult mai eficient pentru a scăpa de sughiţ: o linguriţă de oţet de mere.
- Calmează durerile în gât – De la primele simptome ale durerii de gât, amestecă 1/4 cană de oțet de mere cu puţină apă caldă și fă gargară la fiecare oră.
- Calmează pişcăturile de ţânţari – Pune puţin oțet de mere pe o dischetă demachiantă sau pe un pic de vată şi dă-te pe piele, pentru a opri mâncărimea produsă de pişcătura de ţânţar.
- Durere de cap – Aplică la tâmple o compresă înmuiată într-un amestec de apă caldă şi oţet de mere, în părţi egale. De asemenea, mai poţi încerca şi un oțet pe bază de plante, cum ar fi lavanda.
- Entorsă – Aplică pe zona afectată o pastă făcută din vin alb, oțet și tărâțe. Foloseşte un prosop înmuiat în oțet fierbinte, pe post de compresă, pentru a uşura durerea crampelor musculare sau a unei entorse recente.
- Congestie a sinusurilor – Inhalează aborii de la 1/4 cană de oțet încălzit.
Sfatul Click! Sănătate: Remediile interne cu oţet de mere nu trebuie folosite în exces, pentru că pot interacţiona cu unele medicamente sau pot scădea nivelul potasiului.
Sursa: clicksanatate.ro