DIVERSE | Lanolina pură vindecă rănile rapid
Introdusă în diverse produse cosmetice, lanolina pură poate fi folosită și ca atare, pentru regenerarea pielii rănite.
Așa cum pielea noastră secretă sebum, lanolina este secretată de pielea oilor. În timp, lanolina s-a dovedit benefică în tratarea unor afecțiuni ale epidermei, având efect hidratant nu numai pentru piele, ci și pentru păr.
De aproape 60 de ani, lanolina este unul dintre ingredientele folosite la realizarea produselor de îngrijire, ca șampoanele, sau a cosmeticelor, cum sunt cremele pentru ten sau creme hidratante.
Cum acționează asupra pielii
Aplicat prin masarea pielii rănite, unguentul cu lanolină pură reține apa la nivelul țesuturilor epiteliale, hidratează intens pielea și o ajută să se regenereze. Folosită mai multe zile la rând, chiar și după cicatrizarea rănii, netezește și întinde pielea vătămată. Alte atuuri al lanolinei sunt faptul că este naturală și că are o structură moleculară apropiată de cea a pielii umane.
Lanolina pură și cosmeticele pe bază de lanolină pot fi folosite pentru pielea uscată. Are efect emolient și conferă un plus de lipide pielii.
Info
La puțin după introducerea lanolinei în produsele cosmetice și dermatologice, au fost raportate cazuri de alergie, însă în timp, au fost selectate surse care ofereau lanolină de calitate foarte bună și au făcute teste pentru obținerea unor produse non-alergice pe bază de lanolină pură. Prin urmare, alergia a rămas un efect advers legat de trecut.
Lanolina, balsamul de buze ideal
Textura ca de ceară și aplicarea cu ușurință fac din lanolina pură un remediu perfect în cazul că ai buzele uscate și crăpate. Ajută pielea delicată a buzelor să se refacă în timp scurt și previne fisurarea ei după ce ai oprit tratamentul.
Leacul pentru rănile lăsate de alăptare
Ragadele, acele răni care apar la unul sau la ambele mameloane în timpul alăptării, pot fi combătute rapid cu ajutorul lanolinei pure sau a unguentele speciale care o conțin. În plus, după aplicare, se poate continua alăptarea fără a mai spăla sânii înainte de atașarea copilului la sân.
Sfaturi privind aplicarea lanolinei pure
– E de ajuns să iei o cantitate foarte mică de lanolină,
– Masează ușor zona rănită,
– Lasă rana neacoperită câteva minute, pentru ca lanolina să pătrundă în piele,
– Continuă tratamentul și după cicatrizare, până ce dispare orice urmă.
Sursa: clicksanatate.ro