DIVERSE | La ce e bun uleiul de cătină
Numită și „ginsengul românesc“, cătina este o plantă a cărei virtuți au fost descoperite de greci, chinezi și mongoli. Folosită și sub formă de ulei, aceasta are numeroase întrebuințări pentru sănătate. Iată care sunt acestea!
Grăbește însănătoșirea după răceală
Bogat în vitamine (A, C, E), minerale, beta-caroten și flavonoide, uleiul de cătină stimulează sistemul imunitar și poate preveni deficitul de vitamina A din organism. Mai mult decât atât, are acțiune antibacteriană și împiedică inmulțirea bacteriilor. Apelează la uleiul de cătină în tratarea răcelilor, a simptomelor febrile, dar și în perioada de însănătoșire.
Ține departe tulburările cardiace
Uleiul de cătină conține acizi grași nesaturați, care reglează tensiunea arterială și mentin echilibrul dintre sare și apa din organism.
Accelerează vindecarea
Cercetătorii spun că acest ulei stimulează vindecarea colitei, eroziunilor colului uterin, ale stomacului, ulcerului duodenal.
Afllă mai multe beneficii ale uleiului de cătină pe clickpentrufemei.ro