DIVERSE | Întrebuințări mai puțin știute ale lămâilor
Când vine vorba de diete, sănătate sau gust, lămâia are rol fruntaș. Vitaminele oferite de aceasta sunt un bun aliat al sănătății tale.
Lămâia face parte din categoria citricelor destul de cunoscute și apreciate, în orice perioadă din an. Le poți folosi de la ceai până la celebra apă plată cu lămâie, la prepararea diverselor rețete de dulciuri sau de preparate culinare de tot soiul.
Însă pe lângă aceste calități deja știute despre lămâie, aceasta mai are și anumite întrebuințări casnice, descoperă-le cu acest articol.
Lămâia susține procesul de slăbire
Și această afirmație este potrivită atât în forma proprie cât și al figurat.
Este un bun ajutor pentru a accelera procesul de pierdere în greutate cât și pentru a îndepărta grăsimea de pe vase.
Nu te-ai fi gândit vreodată să speli vasele cu lămâie, nu-i așa? Ei bine, lămâia are foarte multe proprietăți, iar printre acestea se regăsește și aceasta. Te va scăpa de grăsimea întărită extrem de repede, așa că profită din plin de ea.
Crește imunitatea
Lămâia se bucură de asemenea de proprietăți antibacteriene și antivirale. Are un conținut mare de vitamina C, luptă împotriva acțiunii radicalilor liberi, previne îmbătrânirea prematură și îți fortifică sistemul imunitar.
Deci, tu ce scuză ai să nu folosești lămâia?
Lămâia, odorizant natural
Probabil că ai văzut la mama ta și nu doar odată cum lăsa în frigider felii de lămâie pentru a neutralizat mirosurile, însă ce nu știai poate este că lămâia poate fi folosită și pe post de deodorant de cameră.
Astfel ai nevoie de 1 lămâie, 3 cești de apă, 2 linguri de oțet și 4 linguri de bicarbonat, iar pentru a le transforma în parfum de cameră trebuie să fierbi coaja de lămâie, apoi să îi adaugi oțetul și să mai lași la fiert 5 minute.
Lasă apoi la răcit și apoi într-o sticlă cu pulverizator pune bicarbonatul și peste el adaugă soluția obținută prin fierbere.
Agită bine și pulverizează prin casă ori de câte ori simți nevoia.
Dacă vrei poți să adaugi și uleiuri esențiale în această soluție, în funcție de preferințele tale.
Atât lămâia cât și bicarbonatul nu ar trebui să îți lipsească din casă.
Te scapă de orice fel de miros
Dacă o ustensilă din bucătărie a prins miros sau mâinile tale miros a pește de exemplu, mai ales atunci când trebuie să îl cureți de solzi, ia o bucată de lămâie și freacă acolo unde este necesar a se îndepărta mirosul.
Ulterior folosește apă și săpun, iar la final o cremă intens hidratantă.
Același efect îl are și asupra mirosului de ceapă sau de usturoi, iar dacă respirația îți dă bătăi de cap alege să mesteci o feliuță de lămâie și gata.
Cel mai bun antioxidant
Lămâia te poate scăpa de foarte multe probleme de la petele de transpirație, de vin, cafea de pe haine până la protejarea fructelor și a legumelor de oxidare.
Dacă ai tăiat fructe sau legume și nu le consumi imediat și vrei să nu oxideze, alege să le stropești cu lămâie și gata.