Diverse

DIVERSE | Iată cele mai bune, dar și cele mai periculoase produse de post

Postul Crăciunului ţine de miercuri, 15 noiembrie, şi se încheie pe 25 decembrie, ziua din Ajunul Crăciunului fiind o zi de post aspru. În post tot mai multă lume este tentată să consume produse care par la o primă vedere sănătoase şi ideale pentru perioada postului. Aceste produse, însă, sunt foarte periculoase pentru sănătate.

Postul Crăciunului începe miercuri şi durează 40 de zile, printre care sunt multe cu dezlegare la peşte, ulei şi vin, până în Ajunul Crăciunului, când se ţine post negru şi este aşteptat preotul să aducă vestea Naşterii Mântuitorului.

În această perioadă de post, tot mai multe persoane aleg să consume crenvurşti vegetali, pateuri şi salam de soia, gândindu-se că acestea sunt alegerea potrivită. Din păcate, aceste produse sunt pline de chimicale menite să suplinească lipsa materiei prime: carne, lapte şi ouă.

În categoria produselor nocive intră pateurile vegetale şi “mezelurile”, din cauza conţinutului mare de “E-uri” sau alte sintetice menite să facă produsul să semene cât mai mult la gust, miros şi culoare cu alimentul pe care îl imită. Pateul din soia, salamul sau crenvurştii de post conţin la fel de mulţi aditivi ca cel animal, poate chiar mai mulţi.

Multe persoane se îngraşă în timpul postului, deoarece mănâncă în exces pâine, paste, cartofi, margarină, dulciuri de post care conţin mai mult zahăr.

Medicii ne recomandă să nu consumăm zilnic astfel de produse de post pline de chimicale şi aditivi. De asemenea, pentru postul de dinaintea Crăciunului, medicii nu recomandă suplimentele alimentare.

Medicii nutriţionişti sfătuiesc credincioşii cum să aleagă cele mai bune produse de post şi cum să le combine ca să nu devină anemici până la Crăciun.

Alimente sănătoase, recomandate în post

Dintre toate produsele de soia, cea mai sănătoasă este brânza tofu. Pe locul următor se află laptele de soia, pe care îl puteţi consuma zilnic. De asemenea, o alternativă sănătoasă la carne, în perioada postului sunt: mazărea, fasolea şi ciupercile.

Alte produse sănătoase care pot fi consumate în această perioadă sunt: măslinele, seminţele de floarea-soarelui, de dovleac, nucile, migdalele, arahidele, alunele de pădure. Acestea conţin de trei ori mai mule proteine decât carnea.

 

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page