Diverse

DIVERSE | Hreanul, alimentul MINUNE din bucătăria ta. Iată cât este de benefic pentru organism

Hreanul este folosit de sute de ani în întreaga Europă, ca plantă medicinală. El conţine numeroase vitamine: C, A, B1,B2, săruri, fier, potasiu, calciu, magneziu, glicozizi sulfuraţi, acid clorhidric, carbonic, glutamine, aspargină, uleiuri volatile.

Aşa că, nu ar trebui să ne mire faptul că are numeroase proprietăţi benefice pentru organismul nostru.

Folosit ca remediu în bronşite, astm sau hipertensiune arterială

Acesta este folosit ca remediu natural în numeroase afecţiuni. Iată câteva dintre acestea: bronşite, pneumonii, astm, gripă, răceli, cardiopatie ischemică, hipertensiune arterială, tuse, gripă, guturai, astm bronşic, bronşită cronică.

În plus, este de mare ajutor şi în alte afecţiuni. S-a dovedit a fi extrem de benefic în afecţiunile căilor respiratorii superioare, nevralgii intercostale.

Eficient în numeroase tipuri de cancer

Cercetătorii au demonstrate că rădăcina de hrean are şi proprietăţi citostatice foarte puternice, glucozinolaţii fiind eficienţi în foarte multe forme de cancer: de piele, de plă­mâni, de colon, de stomac.

Este un bun laxativ

De asemenea, hreanul are efect laxativ sau purgativ, dar şi efect expectorant şi decongestionant la nivelul căilor respiratorii superioare. Totodată,  este un bun tonic cardiac, antiparazitar, are un rol important în fiziologia sistemului nervos.

Iată cum se prepară siropul de hrean

În primul rând, se dă prin răzătoare o rădăcină de hrean, se adaugă câteva linguri de miere, se amestecă bine şi se lasă jumătate de oră la macerat.
Apoi, se strecoară, presând conţinutul cu un tifon. Astfel se obţine siropul crud. Resturile care rămân în tifon se pun la fiert cu puţină apă (cât să le acopere). După fierbere, se strecoară prin presare, se lasă să se răcească, apoi se amestecă împreună cu siropul crud.

Se iau trei linguri pe zi în următoarele afecţiuni: astm, bronşită cronică, afecţiuni ale căilor respiratorii medii şi inferioare, în general.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page