DIVERSE | GREȘEALA pe care o fac tot timpul gospodinele atunci când reîncălzesc mâncarea
Când mâncarea se răcește, aceasta își pierde gustul.
Iată ce poți să faci ca mâncarea să capete, din nou, savoare:
- Tocăniţe şi borșuri / supe / ciorbe
Se vor reîncălzi la foc mic. Dacă sunt reîncălzite la foc mare, lichidul se evaporă, iar mâncarea îşi pierde gustul şi consistenţa.
- Orez
Pentru aragaz, orezul se pune într-o cratiţă şi se adaugă puţină apă. Se ţine la foc mediu și se amestecă uşor aproximativ 1 minut. Se opreşte focul, se pune capacul şi se lasă 5 minute.
Pentru cuptorul cu microunde, pune orezul într-un vas, adaugă puţină apă și acoperă vasul cu folie alimentară, având grijă să nu atingă orezul. După 3 minute, este numai bun de consumat.
- Plăcintă
Plăcinta cu fructe se taie felii. Cuptorul se încălzeşte la 180 de grade C. Plăcinta se dă la cald 8-10 minute.
- Ceai / cafea
Cea mai bună metodă este să le reîncălzeşti în cuptorul cu microunde, într-o cană ceramică.
Sursa: observator.tv