DIVERSE | Fructele care ajută la prevenirea cancerului de colon
Consumul frecvent de prune uscate poate favoriza creșterea numărului de bacterii benefice la nivel intestinal și reduce riscul de apariție a cancerului de colon, arată cele mai recente studii în domeniu.
Rezultatele cercetării sunt cu atât mai importante cu cât studiile anterioare au arătat că afectarea florei intestinale poate favoriza apariția bolilor intestinale, factor ce poate duce în timp la dezvoltarea cancerului de colon.
Studiul a fost realizat pe cobai, în laborator. O parte dintre aceștia au consumat o dietă ce includea prune uscate, în timp ce celălalt grup urma o dietă de control.
Deși ambele diete conțineau în mare același număr de nutrimenți, cea care includea prunele uscate includea beneficiile acestor fructe.
După ce au examinat țesutul din diferite porțiuni de colon în cazul cobailor, oamenii de știință americani au ajuns la concluzia că primul grup de cobai, cel care a consumat prune uscate, aveau un risc mai redus de a dezvolta cancerul de colon.
„Cercetarea noastră a arătat că prunele uscate se numără printre alimentele care oferă protecție când vine vorba de apariția cancerului de colon. Acestea conțin compuși fenolici, substanțe care au multiple efecte pozitive asupra sănătății. Compușii au și rol de antioxidanți care ajută la neutralizarea efectelor radicalilor liberi, anume cei care pot afecta ADN-ul“, afirmă Nancy Turner, profesor la Universitatea A&M din Texas, SUA.
Sursa: clicksanatate.ro