Diverse

DIVERSE | De ce să ții cont când cumperi carne de miel

De Paște, aproape că nu există masă fără o bucată de miel, deși se spune că ar fi o carne sănătoasă, benefică organismului uman este foarte important modul în care o prepari. Dacă nu te-ai decis încă dacă să cumperi miel anul acesta, mai jos îți prezentăm care sunt avantajele cât și dezavantajele consumului acestei delicatese, mai ales în perioada pascală când masa este plină de bucate.

Carnea de miel, datorită conținutului de fier (previne anemia) și potasiu, este o opțiune sănătoasă pentru persoanele fără probleme medicale, pentru persoanele care își doresc să își crească masa musculară sau să se refacă după intervenții chirurgicale,mai ales pentru că ajută substanțial la refacerea țesuturilor.

Un alt avantaj al acestui tip de proteină animală este că are acizi grasi Omega-3, complexul B ( contribuie la metabolizarea proteinelor, carbohidraților și grăsimilor) , zinc, fosfor, calciu și doar 35% grăsimi saturate, când este pregatită fără ulei.

Crește imunitatea

Una dintre cele mai bogate surse de proteină ușor digerabile, conține aminoacizi care facilitează producția de energie și previne instalarea bolilor cardiace. Contribuie la buna funcționare a sistemului imunitar și menține acuitatea vizuală.

Cum și de unde să o cumperi

Indicat ar fi să cumperi numai din spații autorizate sanitar-veterinar, special amenajate.

Un alt aspect de care trebuie să ții cont este faptul că greutatea mielului să fie între 10 și 13 kilograme, deoarece dacă are o greutate mai mică de 9 kilograme  conține o cantitate mai mare de purine și este mult mai greu de digerat de către organismul uman.

În cazul în care vrei să cumperi organe de miel pentru a prepara celebrul drob, este bine să ții cont de faptul că organele se alterează mult mai ușor și mai repede decât carnea în sine.

Dacă observi că are un aspect roșu, ușor elastic la atingere și este un pic lipicioasă, atunci este sigur că are ceva timp e când stă în galantare. Culoarea rozalie și lipsa mirosului greu este semn că este proaspătă și poate fi gătită fără a prezenta nici un risc pentru sănătatea ta.

Cum se prepară corect

Cel mai bine este să lași carnea la marinat pentru câteva ore și so gătești la cuptor sau pe grătar și să eviți pe cât posibilul să folosești ulei de orice fel.

Poți să o asezoni cu ce condimente vrei, însă pentru o savoare mai intensă poți să optezi pentru usturoi, șofran, chimen, nucșoară, harissa sau sumac.

Dezavantaje

Trebuie evitat acest tip de carne în cazul în care ai probleme cu colesterolul, iar odată cu înaintarea în vârstă trebuie să diminuezi cantitatea consumată și s-o înlocuiești pe cât posibil cu alimente de origine animală.

Nu o consuma niciodată în combinație cu pâinea, pentru a evita problemele digestive. Proteina proaspătă din carnea de miel poate provoca și alergii, care apar la 6-12 ore de la consum.

Carnea consumată în exces este asociată cu eliberarea mai multor toxine în organism, fapt ce poate cauza boli severe precum guta sau cancerul de colon. În cazul în care vrei să prepari ciorba de miel, carnea nu se pune de la început în apă, ci abia atunci când apa a dat în clocot.

Poate afecta masa osoasă, deoarece procesul de digestie al proteinelor duce la formarea unor reziduuri pe care, pentru a le neutraliza, organismul folosește mineralele din oase.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page