DIVERSE | De ce să mâncăm dovlecei
Pe lângă faptul că sunt o sursă bună de potasiu și mangan, dovleceii conține din plin vitamine din complexul B (B1 și B6), cât și vitaminele A, C și K. Consumul regulat de dovlecei are o serie de beneficii asupra organismului. Iată câteva dintre acestea!
Stimulează digestia
Dovleceii au rolul de a stimula digestia, întrucât sunt bogați în fibre de calitate. De asemenea, ei sunt ușor de digerat și nu pun în pericol silueta: 100 de grame de dovlecei conțin doar 21 de calorii.
De aceea, dovleceii sunt un aliment recomandat persoanelor care suferă de tulburări alimentare și alte afecțiuni digestive, precum ulcer sau gastrită.
Îmbunătățesc memoria
Conținutul ridicat de antioxidanți și carotenoizi fac din dovlecei un adevărat remediu natural.
Pe lângă faptul că ajută la reconstrucția celulelor nervoase, dovleceii îmbunătățesc memoria, previn îmbătrânirea prematură, reduc procesele infecțioase și protejează vederea.
Sucul de dovlecei, recomandat în reumatism
Persoanele care suferă de reumatism sau poliartridă reumatoidă pot consuma suc de dovlecei, deoarece acesta stopează procesele degenerative, reduce inflamațiile și contribuie la recuperarea mobilității arteriale.
De asemenea, sucul de dovlecei este recomandat și persoanele care au lipsă de calciu.
Magneziul din compoziția dovleceilor contribuie la o mai bună asimilare a calciului, motiv pentru care este indicat să se consume suc de dovlecei în combinație cu alimente care conțin calciu.
Hipocalcemia (lipsa de calciu) este adesea asociată cu o deficiență a magneziului din organism.
Nu în ultimul rând, sucul de dovlecei este un remediu natural care combate în mod eficient constipația.
Pentru tratarea acestei afecțiuni se recomandă consumul unui pahar de suc de dovlecei, în fiecare dimineață, pe stomacul gol.
Sursa: clicksanatate.ro