Diverse

DIVERSE | De ce să mâncăm avocado. 5 motive pentru a alege un fruct-minune

Aflam in acest articol de ce sa mancam avocado, 5 motive pentru a alege un fruct-minune si cate beneficii extraordinare are pentru sanatate.

Avocado este un fruct minune, foarte unic în lume. Cele mai multe fructe conțin, în primul rând, carbohidrați, da avocado este bogat în grăsimi naturale.

Numeroase studii din ultimii ani au arătat că acest fruct are beneficii extraordinare pentru sănătate.
Iată 5 motive pentru a alege un fructe minune, pe care să îl consumi împreună cu familia în tot felul de mâncăruri. Avocado merge foarte bine în piureuri, în cremele pentru prăjituri, datorită consistenței grase, ca de unt.

De ce să mâncăm avocado  – incredibil de hrănitor

Avocado este din ce în ce mai popular în rândul oamenilor preocupați de o nutriție corectă și sănătoasă. Sunt multe tipuri de avocado, cu forme diferite și de culori diverse, de la verde la negru, și pot cântări între 250 de grame și 1,5 kg.

Cele mai întâlnite sunt fructele avocado de forma perei și sunt extrem de hrănitoare, conținând un număr mare de nutrienți, vitamine și minerale, precum vitaminele K, C, B5, B6, E, A, B1, B2, B3, magneziu, zinc, fosfor, mangan (conținute în doar 100 de grame de avocado). Avocado nu conține colesterol sau sodiu și au aport scăzut de grăsimi saturate.

De ce să mâncăm avocado  – conțin mai mult potasiu decât banana

Potasiul este un nutrient, pe care mulți oameni nu-l iau suficient din alimente. 100 de grame de avocado conțin 14% potasiu, mai mare decât bananele, care au 10% și sunt cunoscute ca fructe bogate în potasiu.

Câteva studii au demonstrat faptul că volumul ridicat de potasiu din organism reduce tensiunea arterială, un factor important în bolile de inimă, accidente vasculare și boli grave care duc la disfuncționalitatea rinichilor.

De ce să mâncăm avocado  – conținut ridicat de grăsimi sănătoase pentru inimă

Avocado este un fruct cu un conținut bogat în grăsimi. 77% din caloriile acestui fruct sunt, de fapt, din grăsimi, ceea ce face ca avocado să fie printre cele mai bogate în grăsimi plante din lume.

Avocado conține acizi grași monosaturați, care se găsesc din plin în uleiul de măsline, și despre care se știe că sunt anti inflamatori și au efecte pozitive în vindecarea cancerului. De asemenea, acidul oleic este o grăsime foarte sănătoasă pentru inimă, iar uleiul de avocado este printre cele mai sigure alegeri pentru mâncăruri.

Bolile de inimă sunt printre cele mai comune cauze ale mortalității în zilele noastre. Trigliceridele, colesterolul, factorii inflamatori și presiunea sângelui sunt doar câțiva factori care influențează o bună funcționare a inimii.

Numeroase studii au demonstrat că avocado reduce nivelul colesterolului semnificativ, reduce trigliceridele cu până la 20%, crește colesterolul bun până l1% și scade colesterolul periculos cu până la 22%.

De ce să mâncăm avocado  – conține fibre

Fibrele sunt importante pentru o digestie mai bună, ajută la prevenirea îngrășării, ajută la scăderea greutății și este un nutrient important, care ține la distanță multe probleme de sănătate și multe boli.

100 de grame de avocado conține 7 grame de fibre, ceea ce înseamnă 27% din doza zilnică de care organismul nostru are nevoie.

Un studiu american efectuat pe 17,000 de oameni a arătat că cei care consumau avocado prezentau riscuri mult mai scăzute de îmbolnăvire, aveau un număr mult mai mare de nutrienți și metabolismul lor funcționa mult mai bine.

De ce să mâncăm avocado  – te ajută să slăbești

Există dovezi precum că acest fruct minune te ajută să slăbești, fiind unul dintre alimentele excelente în diete. Într-un studiu, oamenii au fost împărțiți în două grupe. Primii primeau la masă avocado, ceilalți nu. După masă, li se puneau întrebări legate de cât de sătui se simt, dacă mai simt senzația de foame.

Cei cărora li s-a dat avocado la masă s-au simțit cu 23% mai sătui și au avut cam 28% dorința de a mânca în următoarele 5 ore. Pe lângă aceste, avocado este bogat în fibre, absolut necesare în diete și este nefiind bogat în carbohidrați te va ajuta să slăbești mai ușor.
În plus, avocado te ajută să absorbi antioxidanții din alte alimente, fiind bogat în antioxidanți în același timp. Avocado mai conține două substanțe foarte importante pentru sănătatea ochilor, luteina și zeaxantina. Aceste substanțe scad drastic riscul de a dezvolta cataractă, fiind foarte bune pe termen lung.

Sursa: clicksanatate.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page