Diverse

DIVERSE | Cumperi salate la pungă? Iată ce riști!

Deși sunt de ajutor când îți este foame și nu ai prea mult timp la dispoziție pentru gătit, salatele gata împachetate pot avea efecte negative asupra sănătății, atenționează oamenii de știință.

Explicația este una simplă: frunzele de salată pot conține cantități mari de clor, de aceea pot afecta sănătatea.

Înainte ca salatele să fie împachetate în pungi, în unele cazuri ele pot fi ținut chiar și șase-opt ore în recipiente mari cu apă în care se adaugă și clor, numai că nivelul acestei substanțe nu este tot timpul atent controlat.

Având în vedere aceste procedee, mulți specialiști în nutriție sunt de părere că este mult mai bine ne pregătim noi salatele acasă, din frunze proaspete pe care să le rupem cu mâna, decât să apelăm la variantele deja pregătite de pe rafturile magazinelor.

„Persoanele care aleg să consume frecvent astfel de salate trebuie să acorde o mai mare atenție și riscurilor pe care le au asupra sănătății. Unii producători de acest gen adaugă în apa în care sunt ținutele frunzele de salată și acizi din fructe, sub formă de pudră sau lichid. Se apelează la astfel de substanțe tocmai pentru ca bacteriile să nu se dezvolte pe salate, cât timp ele sunt păstrate în pungi pe raftul magazinului”, a afirmat Joanna Blythman, editor pe nutriție.

Sursa: clicksanatate.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page