Diverse

DIVERSE | Cum scapi de mirosul neplăcut al picioarelor

Una dintre problemele cele mai deranjante este mirosul urât la picioarelor. Chiar dacă vă spălați în mod regulat pe picioare și îngrijești interiorul pantofilor, de multe ori la scurt timp mirosul revine.

Când stați în picioare toată ziua, mușchii sunt tensionați și, prin urmare, de multe ori picioarele sunt supraîncălzite. Transpirația este în cea mai mare parte – 98% apă, iar restul reprezintă hormoni, acizi și alte oligoelemente.

Una dintre problemele cele mai deranjante este mirosul urât la picioarelor. Chiar dacă vă spălați în mod regulat pe picioare și îngrijești interiorul pantofilor, de multe ori la scurt timp mirosul revine.

Mirosul urât al picioarelor apare întotdeauna atunci când acestea sunt transpirate – în cea mai mare măsură depinde de suprafața bacteriilor de pe piele care au contact direct cu sudoarea eliberată. Pentru această problemă foarte neplăcută există câteva remedii naturiste!

Băi cu podbal

Podbalul este o plantă ierboasă, care poate fi folosită mai ales pentru tratamentul transpiraţiei de la nivelul picioarelor.

Iată ce ai de făcut pentru a beneficia de proprietăţile acestei plante: un pumn de frunze de podbal se lasă la fiert zece minute într-un litru de apă. Pune amestecul într-un lighean, iar când temperatura devine suportabilă, fă baie de picioare. La final, aplică pudră de talc pe tălpi.

Tinctura de rostopască

Agenţii patogeni care dau mirosul neplăcut al picioarelor pot fi distruşi cu ajutorul tincturii de rostopască. După spălarea riguroasă a picioarelor, se aplică tinctură pe tălpi şi între degete cu un tampon. Pentru un efect mai puternic, poţi adăuga şi ulei esenţial de arbore de ceai, de lămâie sau de muşeţel.

Băi cu oțet de mere

Un alt remediu cu efecte remarcabile contra mirosului neplăcut al picioarelor şi care ajută în acelaşi timp la tratarea micozelor, calmând iritaţiile şi mâncărimile, este oţetul de mere.

Astfel, se recomandă spălarea frecventă a picioarelor cu un amestec din doi litri de apă în care s-au diluat două-trei linguri de oţet de mere, iar efectele se pot observa în doar câteva zile.

Uleiuri aromatice

Se fac băi cu apă apă călduţă în care se adaugă trei-patru picături de ulei de lavandă, de mentă, de arbore de ceai sau de cimbru. Aceste uleiuri nu doar maschează mirosul, ci ajută şi la combaterea ciupercii piciorului prin efectul lor antimicotic, antiseptic şi calmant.

Băi cu ceai negru

Ceaiul negru este un alt remediu natural pentru mirosul deranjant al picioarelor. Acidul tanic pe care acest ceai îl conține este un agent antibacterian care „ucide” bacteriile ce cauzează mirosul neplăcut. De asemenea, ceaiul negru închide porii, reducând transpirația.

Astfel, la un litru de apă clocotită se pun două pliculețe de ceai negru, care se lasă la infuzat 10 minute. Infuzia se pune într-un lighean peste care se adaugă apă rece și se înmoaie picioarele timp de 30 de minute. Repetă acest procedeu de două ori pe zi, timp de o săptămână, apoi de două ori pe săptămână.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page