DIVERSE | Cum să-ți exfoliezi și vitaminizezi tenul cu kiwi
S-a înţeles cât de importantă este demachierea, hidratarea şi protecţia UV, însă curăţarea le depăşeşte că importantă pe toate acestea, întrucât absenţa sau neglijența ei implică automat nereguli în toate etapele ulterioare.
Degeaba hrănim pielea cu cei mai sofisticaţi ingredienti, dacă ea nu are cum să asimileze activii din produse şi măşti, existând riscul că aceştia să rămână blocaţi la suprafaţă , fără să-şi atingă scopul.
Pielea se află într-un proces permanent de regenerare, la fiecare 24 ore celulele stratului cornos al epidermei (celulele moarte) se detaşează rezultând o descuamare insesizabilă. Acestea, în combinaţie cu praful, sebumul şi transiprația blochează porii până la mărirea acestora. Automat încetineşte procesul de oxigenare al ţesutului, dar cel mai grav este că porii deschişi reprezintă un teren propice pentru dezvoltarea bacteriilor/ infecţiilor care produc neplăcerile pe care cel mai des avem tendinţa să o numim scurt: acnee.
Astfel, pe lângă curățarea zilnică a tenului cu demachiant, atât dimineața cât și seara, pielea are nevoie de exfoliere săptămânală, realizată în mod constant.
Beneficiile exfolierii tenului cu kiwi
După exfolierea cu suc de lămâie, a venit timpul să ne îndeptăm atenția către un alt fruct cu calități remarcabile pentru gomaj: KIWI!
Beneficiile acestui fruct bogat în vitamina C sunt dovedite, însă virtuțile sale cosmetice sunt mai puțin cunoscute publicului larg:
– Kiwi este un fruct bogat în antioxidanți și reprezintă o armă redutabilă împotriva primelor semne de îmbătrânire ale pielii;
– Semințele fructului exfoliază blând pielea, fără a fi agresive: debarasează tenul de celule moarte, îl tonifică și îi conferă prospețime;
– Sucul de kiwi hidratează epiderma în profunzime și o vitaminizează, conferind pielii un aspect luminos și sănătos.
Dacă te-am convins să încerci exfolierea cu kiwi, urmează pașii următori pentru realizarea peelingului!
– În primul rând, trebuie să ai la îndemână un fruct copt;
– Se adaugă într-un castron o linguriță de ulei de jojoba, de exemplu (sau orice alt ulei vegetal) și 2 lingurițe de zahăr brun;
– Se curăță de coajă kiwi-ul și se păstrează pulpa (miezul care conține mai multe semințe), apoi se amestecă cu restul ingredientelor până se obține o pastă omogenă.
Pe tenul bine curățat în prealabil, se aplică pasta (a se evita zona sensibilă din jurul ochilor) pe ten și se realizează un masaj ușor al pielii până simți că se topește zahărul, iar pulpa fructului are timp să patrundă în piele.
Se clătește tenul cu apă călduță, după care se poate aplica o cremă ușoară, cu vitamine.
Sursa: www.clicksanatate.ro