Diverse

DIVERSE | Cum să faci grătarul perfect

Carnea de porc: alege coaste, muşchiuleţ, cotlet sau ceafă. Marinează bucăţile de carne (cu câteva ore înainte sau chiar cu o zi înainte) într-un amestec de vin alb, sare, piper, cimbru, oregano, salvie. Vrei să încerci reţete noi? Foloseşte un sos format din părţi egale de pastă de anşoa, muştar şi ulei de măsline. Lasă muşchiuleţul la marinat măcar două ore. Apoi pune-l pe grătar; lasă-l acolo până ce pe exterior se rumeneşte bine şi prinde o crustă aromată. După ce l-ai întors pe amble părţi, îl laşi la răcit cinci minute, îl tai în felii şi îl poţi asezona cu un sos salsa cu porumb.

 

friptura_cartofi_22117100

 

Carne de pui: caută, pe cât posibil, carne de pui de la fermele organice. Secţionează-l în mai multe bucăţi şi freacă-l bine cu o pastă de ardei iute. Poţi alege şi condimente indiene, pentru o tentă exotică. Înveleşte bucăţile de carne în folie de aluminiu, pune-le pe grătar şi acoperă-le cu un capa din inox. Lasă-le pe grill câteva minute şi apoi îl poţi aduce la masă alături de o salată verde cu roşii proaspete sau cu un sos de iaurt cu mentă, rece.

 

P1262170

Vinete la grătar: perfecte atunci când ai vegetarieni printre invitaţi. Ai grijă: legumele se pun pe grătar la sfârşit, după ce focul nu mai are atât de multă putere. Taie o vânătă mare în felii egale (poţi pune şi dovlecei, porumb sau ciuperci), stropeşte-le cu puţin ulei de măsline şi sare. Vrei ceva special? Pregăteşte un amestec din muştar de Dijon, ulei de măsline, suc de lămâie, un strop de vin şi ierburi mărunţite (oregano, pătrunjel, ceapă verde).

 

0609-go-ds23304

 

Peşte: alege un peşte mai mare (ca dorada) şi, după ce îl cureţi bine, îl poţi umple cu felii de lămâie, salvie şi busuioc proaspăt. Toarnă pe o farfurie nişte ulei de măsline, amestecat cu o picătură de suc de lămâie şi suc de portocale. Apoi acoperă peştele cu această mixtură. Pune întreg peştele pe grătar circa 12 minute, întorcându-l de pe o parte pe alta. După acest interval de timp, oasele se vor desprinde mult mai uşor. Poţi pregăti lângă nişte cartofi copţi. Vrei varianta uşoară? Cumpără rondele de somon, acoperă-le cu mixtura şi pune-le rapid pe grătar.

 

phpThumb_generated_thumbnailjpg

 

 

 

Sursa: glamourmagazine.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page