DIVERSE | Cum încearcă românii să păcălească PĂCĂNELELE. Metodele pe care le folosesc “trişorii”
Internetul abundă de “invenţii” prin care aparatele tip slot machines pot fi “păcălite”. Nu se poate spune câte idei de fraudare a aparatelor sunt adevărate şi câte sunt poveşti, dar cert este că în ţară acţionează câteva grupuri de persoane care încearcă în permanenţă fraudarea sloturilor. Printre metodele pe care aceştia le folosesc se numără magneţii, telefoanele mobile, complicitatea cu personalul sălii de joc şi, mai nou, anumite soft-uri.
Puţini sunt aceia care nu au visat măcar odată la un câştig mare, fie că au intrat, fie că nu într-o sală de jocuri. Mulţi au trecut de stadiul de vis şi au început să caute diverse metode prin care aparatele de jocuri se pot transforma în surse sigure de câştig.
Anul trecut, în jur de 100 de persoane au încercat şi, probabil, au şi reuşit să păcălească în favoarea lor aparatele tip slot machines. Aceştia s-au ales cu interdicţia de a mai intra în cazinourile respective şi nimic mai mult.
“În legislaţia noastră nu este prevăzută pedepsirea celor care încearcă să trişeze la cazino. În străinătate există legislaţie şi trişorii sunt pedepsiţi de lege. La noi nu avem ce face decât să îi dăm afară şi să nu îi mai lăsăm să intre. Cu aproximaţie, sunt în jur de 100 de persoane în aceste găşti, din care jumătate acţionează în Bucureşti”, a declarat pentru RTV.NET, Sorin Constantinescu, directorul Asociaţiei Organizatorilor de Casinouri.
Cea mai nouă metodă de “furt” la păcănele
“Tentativele de fraudă se înregistrează la aparatele tip slot machines ieftine sau improvizate. Acestea pot fi fraudate. Ultima metodă a celor care încearcă să păcălească aparatele este acea a filmării ecranului aparatului. Persoana respectivă trimite unui haker înregistrarea, iar acesta printr-un soft stabileşte frecvenţele şi secvenţele aparatului, estimându-se ce cărţi urmează să dea”, a precizat Sorin Constantinescu.
Metoda cu magnet este rudimentară. “Metoda cu magnet este una mai veche şi se foloseşte la ruleta electronică. De asemenea, tot la ruletă, dar în sală, se sparge capacul unde se învârteşte bila, în ideea de a opri bila la un anumit număr. Această din urmă fraudă nu se poate realiza decât cu ajutorul personalului sălii de joc”, a mai spus Sorin Constantinescu.
Citeste mai mult pe RTV.NET.