Diverse

DIVERSE | Cum calmezi durerile de oase

Dificil de spus care durere este mai mare şi greu de suportat. Durerea de dinţi, cea de cap, de stomac sau de oase? Fiecare ne face zilele greu de dus… Cu toate acestea, pot fi calmate astfel încât să devină suportabile.

Boala osoasă se poate confunda uşor cu una reumatismală. Medicii au constatat că multe persoane care suferă de dureri de oase întârzie în a cere părerea specialistului fiindcă găsesc tot felul de motive pentru a explica apariţia respectivelor dureri, cum ar fi schimbările bruşte ale vremii, poziţiile de dormit sau de lucru incomode, statul în curent. În realitate, în spatele unei dureri rebele – aparent de oase – se pot ascunde boli infecţioase, un reumatism, dar şi parazitoze, afecţiuni ale oaselor, artroză, discopatie lombară sau cancer osos.

Când trebuie să mergi la medic

·        Dacă durerile articulare au apărut brusc, fiind însoţite de alte simptome inexplicabile.

·        Când zona articulaţiei s-a înroşit şi umflat, iar durerea persistă de mai mult de trei zile.

·        Ai febră fără simptome de gripă sau viroză.

Trebuie să ajungi de urgenţă la camera de gardă dacă:

·        durerea articulară este urmarea unei accidentări;

·        articulaţia este deformată;

·        umflătura a apărut brusc;

·        articulaţia şi-a pierdut mobilitatea;

·        durerea este ascuţită şi greu de suportat.
Proceduri care ameliorează durerile

Dacă îți trosnesc genunchii sau încheieturile, te ţine o durere de mijloc sau un junghi în spate, simţi că te dor oasele şi senzaţia se împrăştie în tot corpul, poate fi vorba despre reumatism, artroză sau o durere permanentă în urma unei luxaţii, entorse sau fracturi. Toate acestea necesită recuperare medicală.

  1. Kinetoterapia are la bază mişcarea efectuată prin programe de recuperare medicală bine structurate. Această procedură relaxează musculatura, corectează problemele de respirație, crește mobilitatea articulară, forța și rezistența musculară.
  2. Fizioterapia este esenţială în tratamentul afecţiunilor reumatismale și prezintă proceduri care permit atenuarea durerilor de articulaţii.
  3. Razele infraroşii stimulează regenerarea ţesuturilor. Sunt recomandate în reumatism, boli articulare, dureri de spate şi gută.
  4. Magnetodiafluxul,recomandat mai ales pentru recuperare după fracturi, este o procedură care foloseşte câmpuri electromagnetice generate de curenţi de joasă frecvenţă.
  5. Ultrasunetelesunteficiente în tratamentul afecţiunilor sistemului neuromuscular, în artroze, lumbago, nevralgii, contuzii, entorse, luxaţii, fracturi. Îmbunătăţesc circulaţia sangvină şi grăbesc vindecarea.
  6.  Electroterapia ameliorează majoritatea afecţiunilor reumatismale și ale coloanei vertebrale. Are efect antiinflamator, relaxant şi analgezic.

Sursa: clickpentrufemei.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page