DIVERSE | Combinații de alimente pentru o sănătate de fier
Toate alimentele sunt benefice pentru organismul tău, dar în anumite combinații, ele au o acțiune mult mai puternică și eficientă! Iată cum trebuie să le asociezi pentru a avea cât mai multe beneficii!
Lapte și banane
Ai un deficit mare de calciu și-ți este frică de osteoporoză? Atunci trebuie să bei cât mai mult lapte și să încluzi în dieta bananele. Inulina din banane ajută la fixarea calciului în oase și în plus este una dintre fibrele care echilibrează nivelul de bacterii bune din sistemul digestiv, pentru ca acesta să funcționeze în mod corespunzător.
Surse de calciu: iaurt,brânză, broccoli, soia, orez, lapte de migdale, somon
Surse de inulină: ceapă, usturoi, făină integrală.
Alune și căpșuni
Cum te ajută această combinație? Îți va oferi o privire ageră și astfel nu vei scăpa nimic din vedere. Asocierea între vitamina E și vitamina C previne îmbătrânirea celulelor ochiului și astfel riscul de a suferi de cataractă va fi foarte scăzut.
Surse de vitamina E: unt de arahide, nuci, semințe de floarea soarelui, boabe de soia
Surse de vitamina C: citrice, kiwi, roșii, cartofi, ardei
Spanac și portocale
Te simți mereu obosită? Este timpul să-ți încarci bateriile cu o salata delicioasă din spanac și bucăți de portocală. Aportul de fier din aceasta va ajuta la oxigenarea celulelor și a creierului, ceea ce va stimula simțurile. Vitamina C în schimb îți protejează sănătatea inimii, a pielii și ajută celulele să absoarbă fier. Astfel, starea de moleșeală va dispărea și tu te vei putea concentra mult mai ușor.
Surse de fier: spanac, fulgi de ovăz, tofu, quinoa, fasole
Sursa: www.clickpentrufemei.ro