DIVERSE | Ciuperci proaspete sau conservate?
În post, dar nu numai, ciupercile sunt hrănitoare și-ți dau o senzație de sațietate. Dar cum le prepari și cum le alegi ca să ai parte de toate elementele hrănitoare din ele lor? Află mai jos.
Și în cazul ciupercilor, regula e aceeași: cu cât mai proaspete, cu atât mai bune. Asta pentru că cele proaspete conțin o serie de substanțe active (enzime), care, prin conservare, se pierd.
Se găsesc două sortimente de ciuperci: bureți (pe eticheta cărora ar trebui să scrie pleurotos sp.) și champignon (agaricus sp.). Dacă alegi ciuperci la conservă, pentru că sunt mai ușor de preparat, cel puțin cumpără produsele în care nu s-au adăugat conservanți.
Au multă vitamina A
Consumate ca atare, în salate, sau preparate în diverse mâncăruri, ciupercile îți dau o cantitate importantă de proteine. Se știe: proteinele din ciuperci au o compoziție între cea a cărnii și cea din restul vegetalelor.
În loc de amidon (care se găsește în vegetale), ciupercile au glicogen, la fel ca și carnea. În plus, sunt bogate în vitaminele A și D. Deoarece nu au o densitate calorică mare, pot fi consumate în curele de slăbit.
Când devin toxice
Atenție la data de expirare. Odată ce s-au învechit, ciupercile devin toxice. De asemenea, ar trebui să le prepari imediat ce le-ai cumpărat. Dacă nu este posibil, nu le ține mai mult de două zile în compartimentul de refrigerare.
Sursa: clicksanatate.ro