DIVERSE | Chinurile prin care a trecut la orfelinat, bătăile și abuzurile sexuale l-au încurajat pe tânărul Mihai să-și îndeplinească visul: de a ajuta copiii care au trecut prin aceleași suferințe asemenea lui.
La prima vedere, pare a fi povestea obișnuită a unui copil ce a crescut prin centre de plasament. Și așa și este, în fond. La vârsta de trei luni, Mihai a ajuns într-un orfelinat, unde, mai târziu, i se aplicau bătăi ”soră cu moartea”. Cu siguranță, acesta este un caz dintre alte sute de cazuri petrecute în România. Însă ceea ce impresionează cel mai mult este faptul că Mihai Căldăraru și-a depășit atît condiția de orfan, cît și condiția de sărac, ținînd cu tot dinadinsul să reușească în viață. Este bolnav, iar crizele dese de epilepsie din lipsa medicamentelor pe care nu și le permite îl dau înapoi cu mulți pași atunci când dorește un loc de muncă.
Lipsit de dragostea maternă și înconjurat de străini, Mihăiță luptă zilnic cu propriul destin. Știe că, din pricina bolii de care suferă, anagajatorii evită să-i ofere un loc de muncă.
Mihai nu a stat niciodată din momentul în care a fost nevoit să părăsească centrul de plasament, la vârsta de 18 ani. Absolvent al Școlii de Arte și Meserii, al Școlii Populare de Artă și al unui curs de inspector de resurse umane, tânărul s-a angajat la o croitorie dintr-un cartier bucureștean. Din păcate, aici nu a putut sta foarte mult timp, deoarece a făcut o criză de epilepsie în timpul serviciului și a fost dat afară fără pic de remușcare.
Cu un suflet sensibil și un destin nefericit, copilul, devenit bărbat în toată firea (ce-i drept, foarte mic de statură, cu o privire ușor rătăcită, dorind să facă totul deodată), s-a ambiționat într-atât încât, în anul 2012, a pus bazele publicației MicNews.
”Am lucrat la o croitorie, dar am fost dat afară din cauza faptului că sunt epileptic. Am lucrat și ca voluntar în cadrul unui ONG (n.r. Asociația Europeană pentru Protecția Omului și a Copilului) dar nici acolo nu am stat prea mult timp, din același motiv. Acum, tot ce vreau este să continui proiectul Mic News și noul ziar ce va apărea din luna august, ”Glasul Orfanului”, ce are menirea să aducă toate cazurile copiilor abandonați și chinuiți”, spune Mihai, citindu-i-se pe față dorința arzătoare.
Pentru că a început această meserie, de jurnalist, în cadrul propriei publicații, Mihai Căldăraru dorește să fie licențiat și să învețe tot mai mult despre tainele acestei meserii. Astfel, Universitatea Hyperion a venit în sprijinul tânărului, oferindu-i un loc de student în cadrul facultății, pentru specializarea Jurnalism.
Un om mărunțel, dar cu cu o minte ageră, ce luptă cu viața de ani de zile, se remarcă acum ca jurnalist, reporter de teren, investigând cazuri peste cazuri și dorind să vină în ajutorul copiilor nefericiți, abandonați, agresați și bolnavi, el însuși având mare nevoie de ajutor.
MicNews a luat naștere datorită unor oameni cu suflet mare, voluntari ce scriu pentru mica publicație specializată în flux de știri și evenimente reale de ultimă oră.
Mihai Căldăraru nu cerșește mila nimănui. Deși a dus o viață grea, este o persoană mîndră, care trăiește cu cei 230 de lei pe care-i primește de la stat, tot așteptînd să primească o locuință. ”Anul trecut am depus o cerere la Primăria Sectorului 2, pe raza căruia am domiciliul, pentru o casă socială, dar nu am primit încă răspuns. Același lucru l-am făcut și anul acesta, însă n-am primit nimic”, mai spune Mihai pentru Gazeta de Botosani .
Marea lui dorință nu este să primească bani, de aceea nici nu ne-a oferit un număr de cont și nu a precizat ceva în acest sens. Singurul ajutor pe care îl dorește este acela de a-și duce visul mai departe: ”MicNews” și ”Glasul orfanului”, care au nevoie de sponsorizare privind cazurile sociale prezentate în cele două publicații. Pentru a afla mai multe despre efortul pe care îl depune acest tânăr, accesați www.micnews.ro.
http://wp.me/p2EYag-P
Asa isi bat joc de bolnavi acesti escroci! Aveti grija cui dati bani!
Va rog,dati mai departe,in felul asta putem sa-i desfintam?