DIVERSE | Chefirul, băutura miraculoasă care ne vindecă organismul
Chefirul (cunoscut şi sub numele de kefir) este un produs lactat obţinut prin fermentare, care îşi are originea în regiunea Caucazului. Este preparat prin introducerea granulelor de chefir în lapte de capră, vacă sau oaie.
Granulele de chefir sunt un amestec unic de drojdii şi bacterii. În urma fermentării, produsul devine acrişor, lăptos şi puţin diluat.
Băutorii de chefir îi laudă gustul plăcut, răcoritor, iar pentru iubitorii de produse lactate este un produs-vedetă. Însă chefirul nu e numai o băutură delicioasă, ci şi una foarte sănătoasă. Dintre beneficiile sale amintim:
1. Poate remedia o largă gamă de probleme gastrointestinale (indigestie, gastrită, balonare, constipaţie etc). Minunata băutură conţine probiotice (bacteriile sănătoase) care luptă împotriva fungilor şi bacteriilor nesănătoase din intestine.
Citește mai multe aici!