DIVERSE | Cele mai comune simptome ale lipsei de magneziu
După oxigen, apă și alimentele de bază, magneziul este cel mai important mineral de care are nevoie organismul uman.
Magneziul ajută la buna funcționare a celulelor nervoase, fiind necesar în procesul de conducere a impulsului nervos de la nervi către muşchi, participă la contracţia şi relaxarea musculară şi ajută la buna funcţionare a muşchilor, inclusiv a celor cardiaci.
Mineralul este vital în menţinerea netedă a arterelor, protejându-le de tensiunea sangvină cauzată de stres.
Iată, așadar, care sunt cele mai comune simptome ale lipsei de magneziu și cum o recunoști!
Cele mai comune simptome ale lipsei de magneziu – contracții musculare
Magneziul este mineralul care ajută mușchii să se relaxeze. Lipsa acestuia determină ticuri faciale, crampe, tensiune și oboseală musculară, dureri de spate și de ceafă.
În cele mai extreme cazuri, spasmele musculare pot duce la insomnie cronică.
Cele mai comune simptome ale lipsei de magneziu – palpitații ale inimii
Un nivel scăzut de magneziu în organism are un impact negativ asupra mușchilor inimii, deoarece este mineralul care menține ritmul cardiac în limitele fiziologice.
Pe sistemul cardiovascular, deficitul de magneziu se ramarcă prin palpitații, aritmii cardiace, hipertensiune arterială.
Cele mai comune simptome ale lipsei de magneziu – tinitus
Tinitus este o afecțiune neplăcută care se caracterizează prin așa numitul țiuit al urechii. Boala poate fi cauzată de o infecție a urechii, dar poate fi și rezultatul lipsei de glutamat, un important neurotransmițător al cărui echilibru depinde de prezența magneziului în organism.
Cele mai comune simptome ale lipsei de magneziu – depresie și schimbări de dispoziție
Magneziul este unul dintre cele mai eficiente minerale atunci când vine vorba de combaterea efectelor stresului constant, fiind un supliment administrat de medici pacienților care suferă de depresie.
Cele mai comune simptome ale lipsei de magneziu – pietre la rinichi
Majoritatea oamenilor consideră că pietrele la rinichi sunt cauzate de excesul de calciu din organism. Cu toate acestea, studiile arată că lipsa magneziului din corp este cel mai probabil responsabilă de producerea calculilor renali.
Sursa: clicksanatate.ro